in ,

Gedwongen isolatie! Overheid gaat patiënten met ‘coronavermoeden’ zonodig tegen hun wil in quarantaine plaatsen

gevangenis 1572596767
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Tijdens zijn persconferentie gisteravond liet zorgminister Hugo de Jonge weten hoe het coronabeleid van de er de komende tijd zal uitzien. Alle belangrijke maatregelen werden even aangestipt.

Maar gek genoeg vergat hij in de Staatscourant afgekondigde maatregel te vernoemen.

Want vanaf nu kunnen patiënten met alleen al een vermoeden van  gedwongen geïsoleerd worden. Dat gebeurt in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het is zo vreemd dat hij dit tijdens zijn persconferentie over het hoofd zag. Ach ja, foutje bedankt! Sorry, even niet aan gedacht.

Want de maatregel is bijzonder serieus: “Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 25 januari 2021, kenmerk 1803611-216444-PDC19, aanwijzing ex artikel 34, eerste lid, publieke gezondheid,” staat er boven de maatregel:

“Artikel 1: Het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt aangewezen als waar gedwongen isolatie van (vermoedelijke) patiënten met (geïnfecteerd met SARS-CoV-2-virus) plaatsvindt als bedoeld in artikel 31 Wpg.”

Voor de duidelijkheid wordt in de toelichting uitgelegd waarom deze wet nodig is volgens het :

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3673241234 158eb456be belastingdienst1

Belastingdienst voldoet pas over 4 jaar aan de AVG, 7 jaar te laat

rutte

BAM!! 80 slachtoffers doen aangifte tegen premier Rutte: 3 ambtsmisdrijven