in , , , ,

Geen privacy over inkomsten en uitgaven: Belastingdienst en banken starten pilot met iDIN

2427278220 500e395d4d iDIN

Op 8 maart startte de eerste proef met iDIN onder regie van Betaalvereniging . iDIN is een nieuwe dienst van de waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank.

Gedurende de pilotperiode kunnen consumenten met iDIN onder meer inloggen op Mijn Belastingdienst. Klanten van en kunnen vanaf de start meedoen aan de pilot. Klanten van ABN AMRO, SNS en Triodos volgen in april.

iDIN wordt aangeboden naast andere inlogmethodes, zoals DigiD bij de . Bezoekers kunnen zelf kiezen welke inlogmethode ze gebruiken. Het gebruik van iDIN lijkt op de manier waarop consumenten iDEAL gebruiken.

Om met iDIN te kunnen inloggen op Mijn Belastingdienst moet de identificatiedienst eenmalig via worden geactiveerd voor gebruik bij de overheid. Daarna kan bij volgende bezoeken aan Mijn Belastingdienst zonder omwegen, direct met iDIN worden ingelogd.

De banken zullen in de loop van 2016 ook pilots met webwinkels en verzekeringsmaatschappijen uitvoeren. Nadat de ervaringen van consumenten en organisaties bij alle pilots zijn geëvalueerd, is de verwachting dat iDIN in de tweede helft van 2016 breder beschikbaar komt.

Lees verder bij de Bron: Bank Nieuws

Photo by Leon Wilson cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7704908148 200c96553a eu babel1

Decadent Europees Parlement wil 3,7 miljoen extra voor eigen limodienst

kerncentrale doel in werking

Omstreden kernreactoren van Belgische Doel en Tihange missen filtersysteem