in ,

Geweldige regelgeving: Vestia kan corporaties(lees burgers) opnieuw geld kosten

5205843633 87d1280171 vestia1

Woningcorporaties moeten mogelijk opnieuw met honderden miljoenen euro’s bijspringen om hun noodlijdende branchegenoot Vestia op de been te houden. Zo’n situatie kan zich na 2017 voordoen, afhankelijk van de rentestand. Dat meldde de toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) donderdag.

Vestia kwam in 2012 in zwaar weer terecht door onverantwoorde speculatie met derivaten, waarmee de corporatie zich wilde indekken tegen rentestijgingen. Door lage rentes leed Vestia echter miljardenverliezen. De andere corporaties hoestten 675 miljoen euro op om Vestia overeind te houden. Voor de sector geldt de verplichting elkaar te helpen als de nood aan de man komt.

Tot eind 2017 is er voorlopig weinig aan de hand. Vestia kan leningen aflossen en aan zijn financiële verplichtingen voldoen door op grote schaal huurwoningen te verkopen. Daarna wordt het voor Vesita lastiger als de rentestand laag blijft.

Vestia heeft nog voor 5,7 miljard euro aan leningen uitstaan tegen een gemiddelde rente van 4 procent. Als de rente veel lager staat, wordt aflossen zeer kostbaar omdat Vestia de banken dan zou moet compenseren voor gederfde rente-inkomsten.

via Reformatorisch Dagblad.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2014 08 22 10.00.141

Huurders komen nauwelijks rond wederom gaan de volksvertegenwoordigers bezuinigen op de huurtoeslag

307837362 bdcf01b0fa marktplaats1

Bijstandsuitkering? Je eigen spullen verkopen op Marktplaats betekent uitkering kwijt