in , ,

Goh, toch geen Europees verbod op gezichtsherkenning op straat

De Europese Unie ziet toch af van zijn plan om 5 jaar lang gezichtsherkenning met kunstmatige intelligentie op straat te verbieden.

De Europese Commissie was twee weken geleden van plan om gezichtsherkenning met kunstmatige intelligentie voor vijf jaar aan banden te leggen, tot de maatschappelijke gevolgen en risico’s van die technologie in kaart zouden zijn gebracht.

Het ging echter nog om een conceptvoorstel, dat nu is aangepast.

De EU zou nu afzien van een verbod, en in plaats daarvan alvast regels willen opstellen voor risicosectoren als gezondheidszorg en transport.

Dat meldt Reuters, dat het nieuwe conceptvoorstel al heeft ingezien. De regels maken deel uit van een breder pakket aan wetgeving rond het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

Er is kritiek op het gebruik van zowel kunstmatige intelligentie in algoritmes als in gezichtsherkenning. Critici vrezen dat algoritmes onbedoeld discrimineren maar niet transparant genoeg zijn om daar achter te komen.

Gezichtsherkenning kan volgens critici worden gebruikt om bepaalde groepen mensen te criminaliseren nog voordat zij iets fout hebben gedaan.

De VS kondigde onlangs zijn regelgeving …

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Wanneer denkt de EU te gaan luisteren naar de burgers?
    Een ding is absoluut voor 100 % zeker: deze EU gaat weg !!! En dat is niet omdat ik dat zeg maar omdat de burgers massaal deze EU NIET willen en niet accepteren.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Wereldwijd burgerprotest verklaard: Is de top van globalisering bereikt? 

Beter iets dan niets? ‘Chemiereus Bayer doet Roundup mogelijk in de ban voor particulieren’