in ,

Here we go! Brussel wil 5 euro voor toegang tot Europa

Toegang tot een van de 26 Schengenlanden gaat in de toekomst 5 euro kosten, als het aan de Europese Commissie ligt. Volwassenen uit landen zonder visumplicht voor de vrijreizenzone moeten eerst online een aanvraag indienen.

Als die na door allerlei databanken te zijn gehaald niet wordt goedgekeurd, gaat de reis niet door. Een dergelijk systeem bestaat al in bijvoorbeeld de , en .

Zo’n eerste controle in het land van herkomst draagt bij aan de veiligheid, zegt het dagelijks bestuur van de over het Europees reisinformatie en -autorisatiesysteem (ETIAS).

Het voorstel van ruim zeventig pagina’s dat woensdag wordt gepresenteerd door vicevoorzitter Frans Timmermans, is in handen van het ANP.

De centrale ETIAS-database zou onder beheer van de Europese grens- en kustwacht komen te vallen. De lidstaten voeren de risicoanalyse uit en beslissen over de aanvraag.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KM Busted
3 jaren geleden

Onder de noemer van veiligheid is al zoveel onzin binnengesmokkeld in de EU regels en in de VS dat direct allerlei alarmbellen moeten gaan rinkelen zodra iemand het woord veiligheid hoort.
Na de twintower aanval 9/11 waarvan nu bekend is dat dat een inside job was (Bush, Cheney, Rumpsfeld etc) kwamen overal in de wereld voor de zogenaamde veiligheid poortjes op luchthavens. En ondergaan door toedoen van deze super criminelen onnodige visitaties, rontgenstraling en staan we de broekriemen uit onze broek te halen.
Laten de EU eerst deze KM criminelen maar eens berechten en het eigen huis op orde brengen. Daarna praten we verder.

RIVM: ‘Vaccineren maakt het immuunsysteem kreupel’

Uit de gelekte podesta e-mails: Aspartaam veroorzaakt gaten in het brein van muizen??