in ,

Here we go! Brussel wil 5 euro voor toegang tot Europa

Toegang tot een van de 26 Schengenlanden gaat in de toekomst 5 kosten, als het aan de ligt. Volwassenen uit landen zonder visumplicht voor de vrijreizenzone moeten eerst online een aanvraag indienen.

Als die na door allerlei databanken te zijn gehaald niet wordt goedgekeurd, gaat de reis niet door. Een dergelijk systeem bestaat al in bijvoorbeeld de VS, en Australië.

Zo’n eerste controle in het land van herkomst draagt bij aan de veiligheid, zegt het dagelijks bestuur van de over het Europees reisinformatie en -autorisatiesysteem (ETIAS).

Het voorstel van ruim zeventig pagina’s dat woensdag wordt gepresenteerd door vicevoorzitter Frans Timmermans, is in handen van het ANP.

De centrale ETIAS- zou onder beheer van de Europese grens- en kustwacht komen te vallen. De lidstaten voeren de risicoanalyse uit en beslissen over de aanvraag.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

RIVM: ‘Vaccineren maakt het immuunsysteem kreupel’

Uit de gelekte podesta e-mails: Aspartaam veroorzaakt gaten in het brein van muizen??