in ,

Het zal weer eens niet: ’Vermeende schutter Bas van Wijk is bekende van politie’

failed 1542644143
Tumisu / Pixabay

Goed ingevoerde bronnen van de Telegraaf menen dat de man die verdacht wordt van de moord op Bas van Wijk een bekende van de politie is. Het zou gaan om Nederlandse man met Marokkaanse roots meldt de Telegraaf.

De advocaat die een andere verdachte bijstaat is niet blij met het OM, die volgens hem deze informatie zomaar naar buiten brengt.

Het OM maakte vandaag bekend dat een vuurwapen en een horloge zijn gevonden die worden meegenomen in het onderzoek. Advocaat Van Vliet, advocaat van een van de drie verdachten, is niet te spreken over het OM.

„Het Openbaar Ministerie had de informatie nooit nu al naar buiten mogen brengen over het gevonden wapen en horloge”

De advocaat vindt dat het OM zich gewoon aan de regels moet houden. De lading is natuurlijk groot bij deze zaak, maar alsnog dient het OM zich aan de geldende regels te houden. En dat gebeurt dus niet volgens Van Vliet.

„Ik begrijp dat deze zaak heel gevoelig ligt. Het is ook verschrikkelijk hoe Bas van Wijk is doodgeschoten”, vervolgt de Amsterdamse strafrechtadvocaat. „Maar noblesse oblige. Adel verplicht. Als overheidsinstantie moet het OM zich aan de regels houden. Er werd al informatie naar buiten gebracht toen verdachten nog in beperkingen zaten. Wij als advocaten moeten ons ook aan de regels houden.”

De advocaat ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
voedselbank

Gaaf land: Voedselbanken zien forse groei en verwachten nog veel meer mensen

1 Rechtsstaat 3

Arts klaagt RIVM-baas Jaap van Dissel aan: ‘De cijfers liegen niet’