in , , ,

Hongarije kondigt grenshek met Roemenië aan: “We geven onze beslissingsbevoegdheid niet op!”

In is een discussie over een nieuw grenshek gaande: nadat de afgelopen maanden het aantal opgepakte “” in is toegenomen, vreest men in Boedapest de oprichting van een nieuwe smokkelroute via de Zwarte Zee.

Om dit te voorkomen, overweegt Hongarije nu de bouw van een hek langs de Hongaars-Roemeense grens. Regeringswoordvoerder Zoltán Kovács verklaarde dat het geplande hek binnen enkele weken opgericht zou kunnen worden.

Het nieuwe hek zou tweemaal zo lang worden als de al bestaande hekken langs de grenzen met en Servië, die de regeringswoordvoerder positief beoordeelde: “De hekken hebben geholpen, de vluchtelingenstroom via de westelijke Balkan-route werd daardoor gestopt.”

Kovács ziet een “verband tussen illegale migratie en veiligheidsproblemen”. De herverdeling van de “vluchtelingen” binnen zou een “gevaarlijk”, door de al lange tijd gepland project zijn. De beslissing van het Europees Gerechtshof dat Hongarije “vluchtelingen” zou moeten opnemen, beschouwt hij als probleem, omdat er beslist werd tegen “nationale soevereiniteit”.

“Wij zullen alles tegen deze beslissing doen, zelfs als ze juridisch bindend is”, bevestigde Kovács. En: “We geven onze beslissingsbevoegdheid niet op. Brussel wil onze soevereiniteit beperken, zodat anderen de beslissingen voor ons nemen”, benadrukte Kovács.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

De Hongaren hebben volkomen gelijk Waarom doen wij niet hetzelfde?Omdat onze overheid uit een stel lafaards bestaat die op een goed betalend baantje in Brussel uit zijn nietwaar Rutte?

De herfst stormt al, nu de FNV

Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken