in , , ,

Hongarije kondigt grenshek met Roemenië aan: “We geven onze beslissingsbevoegdheid niet op!”

screenshot 312

In is een discussie over een nieuw grenshek gaande: nadat de afgelopen maanden het aantal opgepakte “” in is toegenomen, vreest men in Boedapest de oprichting van een nieuwe smokkelroute via de Zwarte Zee.

Om dit te voorkomen, overweegt Hongarije nu de bouw van een hek langs de Hongaars-Roemeense grens. Regeringswoordvoerder Zoltán Kovács verklaarde dat het geplande hek binnen enkele weken opgericht zou kunnen worden.

Het nieuwe hek zou tweemaal zo lang worden als de al bestaande hekken langs de grenzen met en Servië, die de regeringswoordvoerder positief beoordeelde: “De hekken hebben geholpen, de vluchtelingenstroom via de westelijke -route werd daardoor gestopt.”

Kovács ziet een “verband tussen illegale migratie en veiligheidsproblemen”. De herverdeling van de “vluchtelingen” binnen europa zou een “gevaarlijk”, door de EU al lange tijd gepland project zijn. De beslissing van het Europees Gerechtshof dat Hongarije “vluchtelingen” zou moeten opnemen, beschouwt hij als probleem, omdat er beslist werd tegen “nationale ”.

“Wij zullen alles tegen deze beslissing doen, zelfs als ze juridisch bindend is”, bevestigde Kovács. En: “We geven onze beslissingsbevoegdheid niet op. Brussel wil onze soevereiniteit beperken, zodat anderen de beslissingen voor ons nemen”, benadrukte Kovács.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
FNV20vrouwen

De herfst stormt al, nu de FNV

Charlie Hebdo 2015 11 620x195

Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken