in , ,

Houdt het volk bezig met weer een meldpunt: Kamer wil meldpunt voor problemen bij decentralisatie zorg

Mensen die op moeilijkheden stuiten bij de decentralisatie van de jeugd- en ouderenzorg naar de gemeenten, moeten zich kunnen wenden tot een meldpunt waarna zij zo snel mogelijk geholpen worden met het oplossen van hun problemen.

Dat melden , PvdA, D66 en aan NU.nl.

Nu is het zo dat zorginstellingen die in de problemen dreigen te komen zich kunnen melden bij de Transitie Autoriteit en gemeente kunnen voor vragen via de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aankloppen bij het ministerie.

“Waar moeten de burgers naartoe?” vraagt CDA-Kamerlid Mona Keijzer zich af. Zij ziet dat veel gemeenten hun nog niet hebben ingekocht en mensen in onzekerheid verkeren omdat zij niet weten waar zij 1 januari aan toe zijn.

Mocht dan blijken dat zij niet langer in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de huishoudelijke hulp, dan moet het niet zo zijn dat de zorgbehoevenden in bezwaar en in beroep moeten gaan bij de gemeente, maar moeten zij zich kunnen wenden tot een ‘noodloket', zegt Keijzer.

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via Personeelsnet


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Farmaceuten doen het niet voor de samenleving: Farmaciebazen vorig jaar bestbetaalde bestuurders in Zwitserland

Ontslagen CDA Zorgbobo gaf zichzelf bonussen en kreeg als bonus ook nog 45k ontslagvergoeding