in , ,

De Nederlanders blijken volgens onderzoek het meest goedgelovige en domste volk van de wereld te zijn

fake news

Het groeiende fenomeen van nepnieuws heeft de gefragmenteerde houding ten aanzien van de nauwkeurigheid van de nieuwsmedia verergerd, vooral over zaken als politiek, actualiteit en de betrokkenheid van onschuldige personen.

Met zorgen over nepnieuws dat recordhoogtes bereikt, welke landen hebben dan het meeste vertrouwen in de nauwkeurigheid van hun nieuwsmedia?

Volgens een peiling van het Pew Research Center in 38 landen, zegt gemiddeld 62 procent van de mensen dat hun nieuwsmedia goed het nieuws rapporteren.

De volgende infographic toont een selectie van de landen uit de Pew-enquête, waarbij de Nederlanders met name vertrouwen hebben in hun berichtgeving. Samen met 82 procent van de mensen in Nederland voelt 80 procent van de ondervraagden in India ook dat hun nieuwsmedia goed rapporteert met grote nauwkeurigheid.

Het Verenigd Koninkrijk heeft scherpe breuken doorgemaakt na de Brexit-stemming en 63 procent van de mensen daar is van mening dat het nieuws klopt. Nepnieuws is een controversieel onderwerp in de VS geworden en 56 procent van de Amerikanen vindt dat hun nieuwsberichten betrouwbaar zijn.

Griekenland heeft de slechtste score in de poll met slechts 22 procent van de respondenten zeggen dat hun berichtgeving juist is.

Infographic: waar mensen denken dat het nieuws klopt | statista

Lees verder bij de bron: Statista

Het Nederlandse volk blijkt volgens onderzoek het meest goedgelovige domste, achterlijkste volk van de wereld te zijn (geworden).

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
voorspelling 1559030275

Theresa May moest opstappen, zodat Trump met Boris Johnson de oorlog tegen Iran kan starten

bilderberg 2019

LIVEBLOG: Bilderberg 2019 in Zwitserland en GroenLinks voor de eerste keer aanwezig