in

Huichelaars in Parijs; Op de eerste rij voor persvrijheid, maar niet in eigen land

6993486160 53c3688e2b persvrijheid1

Arm in arm marcheerden staatshoofden en regeringsleiders door Parijs. Op die manier wilden ze hun geloof uitdrukken in ‘de kracht van de democratie’ en ‘het vrije woord’. Ontroerend. Dat sommige politici de persvrijheid in eigen land aan banden leggen, moesten we maar even vergeten. Een opsomming;

David Cameron; Door de onthullingen van Edward Snowden in The Guardian kreeg de Britse premier David Cameron het benauwd. Dus reageerde hij zich af op de krant, die te maken kreeg met brute intimidatie, zoals een inval op de redactie.

Viktor Orbán; Met een mediawet heeft de Hongaarse premier ervoor gezorgd dat journalisten een boete krijgen wanneer hun berichtgeving niet strookt met wat de regering deugdzaam vindt.

Sergej Lavrov; Rusland heeft een rijke geschiedenis van censuur en propaganda. Wat de waarheid is, wordt op het Kremlin beslist, de staatsmedia volgen gedwee. Onafhankelijke kranten en televisiezenders worden versmacht, kritische journalisten geliquideerd.

Ahmet Davutoglu; De Turkse president Recep Erdogan houdt niet van kritiek. Dat zorgt ervoor dat Turkije aan de lopende band journalisten opsluit. Tijdens een arrestatiegolf afgelopen december hebben veiligheidsdiensten ten minste 24 journalisten, televisiemakers en voormalige politiechefs opgepakt. Het hield premier Ahmet Davutoglu niet tegen om in Parijs mee te marcheren voor de democratie.

Benjamin Netanyahu; De Palestijnse Mohammad Saba’aneh werd twee jaar geleden in een Israëlische cel gevangen genomen. Deze 34-jarige man is geen terrorist, maar een cartoonist. Hij werkt onder meer voor de krant Al-Hayat al-Jadida.

Mahmoud Abbas; In de Palestijnse gebieden wordt door de autoriteiten hard opgetreden tegen kritische journalisten en gebruikers van sociale media. Journalisten, politieke tekenaars en bloggers worden al dan niet tijdelijk vastgezet.

Sameh Shoukry; Sameh Shoukry, de minister van Buitenlandse Zaken van Egypte, veroordeelde de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Tegelijk heeft het Egyptische gerecht journalisten veroordeeld wegens vermeende steun aan terroristen. Onder andere reporters van Al-Jazeera belandden in de cel.

Lees verder via PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2695056366 c20a9e3866 hoax1

Hoax gaat rond dat de BBC de False Flag van Parijs toegeeft

3673257072 67183c4616 overheid computer1

Overheden willen alle dienstverlening in 2017 digitaal doen, de burger wil dat niet