in , ,

Overheden willen alle dienstverlening in 2017 digitaal doen, de burger wil dat niet

Digitaal vaardige burgers kiezen niet zo automatisch voor digitale dienstverlening van de gemeente als je zou verwachten. Dat is te concluderen uit een onderzoek in Amsterdam van de UT.

Verknocht aan balie

Thea van der Geest van het Center for e-Government Studies (CFES) van de Universiteit Twente onderzocht in opdracht van de gemeente Amsterdam hoe die de burger het best kan bereiken via de balie, de telefoon en het internet. Het blijkt dat de burger zich niet zo makkelijk laat verleiden tot het pure gebruik van het digitale kanaal. De verwacht met het Digitaal 2017-plan (dat stelt dat in 2017 alle dienstverlenign digitaal mogelijk moet zijn) tevredenheid en efficiëntie bij burger én overheid te bewerkstelligen. Maar zo hard zal het niet gaan; de Amsterdammers zijn verknocht aan de balie. Dat kreeg in 35 procent van de meest recente contacten de voorkeur, boven de website (28 procent) en de telefoon (26 procent). Mobiel internet wordt vrijwel niet gebruikt.

Te optimistisch

De voorkeur van burgers hoeft niet het enige uitgangspunt te zijn voor de kanaalvoorkeur van de gemeente, maar, zegt Van der Geest, ‘je moet geen ongebreidelde verwachtingen hebben. Digitale dienstverlening kan nog aantrekkelijker en we denken dat een groei van tien procent nog wel mogelijk is, maar dat betekent nog niet dat burgers daarmee alleen nog maar digitaal gaan communiceren.’ Volgens haar is de rijksoverheid met haar Digitaal 2017-streven te optistisch over de verwachting dat de burger meteen voor het digitale kanaal kiest als het maar makkelijk wordt gemaakt. ‘En dan hebben we het dus over de digitaal echt vaardige burgers die al veel dingen doen op de computer.’

Lees verder via Binnenlands Bestuur.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haassenbroek
5 jaren geleden

De Elite heeft u in de Tang / de machthebber wil niet -dat jij een “vrije wil” en privacy bezit. Kiezen dat is machts-bezit. Hun macht is totale [vooral] digitale controle. Het totalitaire systeem is voor altijd “S l a v e r n i j ”
De kracht van de machthebber zit vnl. in het internet [Paard van Troje]. Hoe meer de politiek burgers verplicht daar gebruik van te maken -hoe meer de burger zijn eigen macht [en vrije wil] -uit handen geeft. Drogredenen hier zijn o.a. het milieu besparen. U hebt totaal geen controle en vrije keuze meer -wat een “fundamenteel m e n s e n r e c h t” is. Die bent u dan kwijt als u er aan meewerkt. U wordt geheel gestuurd [gemanipulerd] vanwege ontbreken eigen keuze. Als je opgelegde verplichtingen niet nakomt wordt de verantwoordelijke boos. Inmiddels lopen we nu al ongewild in de ganzenmars -en zijn inert geworden. We zijn dus opnieuw bezet.

Het bekende regeltje : “Ik heb niets te verbergen !!”
–-Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren!. Louter om economische reden. De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op].

Machtsspelletjes en schending van uw persoonlijke vrijheid komen elkaar dan pas regelmatig tegen. U bent uw Burgerrechten al een tijdje kwijt -in deze zgn. Democratie en de farce “Rechtstaat”. Rechtstaat is er niet voor de doorsnee burger. Dit politieke beleid heeft tot doel -het consolideren van de macht -en burgers tot een [willoos] economisch doel maken [uw enige recht = alleen consumeren]. En iedere tegenstander [hiervan] vroegtijdig opsporen -de mond snoeren! Daarom is uw “vrije wil” voor machthebbers een erg groot gevaar. Privacy is een hoog goed, Wat je met alle macht en kracht moet beschermen. Ook buitenwettelijke middelen dien je hiervoor te gebruiken. Het is nog niet te laat.
–-Een gedigitaliseerde wereld is het verlies van uw “vrije wil”. Inmiddels bent u [opnieuw] geheel ge muilkorft en loopt u in de ganzenmars

Huichelaars in Parijs; Op de eerste rij voor persvrijheid, maar niet in eigen land

Overheden zijn het eens: Invoeren internetcensuur moet!