in , , ,

Waarom Edward Snowden misschien de grote misleider is

9418680924 195cd30b29 snowden1

In de alternative en soms ook de reguliere media wordt Edward Snowden als een held gepresenteerd, de dappere klokkenluider die de misstanden betreft het bespioneren van de bevolking aan de kaak heeft gesteld. Ik heb er zo mijn twijfels over of dit wel terecht is. Er zijn kortweg twee redenen waarom ik Edward Snowden niet vertrouw.

  • Edward Snowden heeft eigenlijk niks nieuws verteld, hij heeft gezegd dat overheidsinstanties via internet en telefoon gegevens kunnen aftappen zonder dat de persoon dit door heeft. Echter was het in de jaren voor dat Snowden met deze informatie naar buiten kwam al onderwerp van discussie en was in de media al regelmatig naar voren gekomen dat dit aftappen aan de gang was.
  • Misschien heeft Edward Snowden wel precies dat gene voor elkaar gekregen wat de machthebbers achter de schermen willen hebben. Namelijk, dat iedereen weet dat overheden informatie aftappen, maar het toch accepteren. Mensen gaan niet massaal de straat op om te protesteren tegen de spionage praktijken, ze gehoorzamen hun overheid.

Je kunt een willekeurige voorbijganger vragen of hij op de hoogte is van de spionage praktijken van Amerikaanse en andere overheden, dan krijg je meestal als antwoord; ”Nee, het is eigenlijk niet goed dat dat gebeurd, maar ja, we worden zo in ieder geval wel beschermd tegen de terroristen, en ik heb toch niks te verbergen.” Maar het is nog maar de vraag of je werkelijk niks te verbergen heb, misschien zijn de mensen die controle hebben over deze inlichtingendiensten wel corrupte figuren die alleen maar meer macht willen, misschien zijn er wel hele andere redenen om als verdachte geregistreerd te worden dan je zou denken.

edward-snowden-vertrouwen

Bovendien is van aanslagen zoals met name  9/11 overtuigend bewijs dat de officiële verklaring van de overheid niet klopt, en terrorisme en terroristische-aanslagen gecreëerd zijn om oorlogen te legitimeren en de bevolking in angst te houden (voor een vijand die niet bestaat). Het argument om spionage van de overheid te gedogen staat daarmee op losse schroeven. De theorie dat deze aanslag is uitgevoerd om mensen overheidscontrole te laten accepteren wordt door veel mensen als ongeloofwaardig beschouwd omdat ze simpelweg de overtuiging hebben dat een overheid dit nooit zou (kunnen) doen.

Tenslotte heeft de media destijds veel aandacht besteed aan de publicaties van Snowden. Vanuit het perspectief dat de media in handen zijn van enkele mega bedrijven of op andere wijze worden gecontroleerd door de elite kan je je afvragen waarom dit zo veel in het nieuws is geweest. Als ze deze informatie werkelijk achter zouden willen houden zou er de mogelijkheid zijn om de berichtgeving omtrent dit onderwerp voor 95% te reduceren.

Tenslotte is online privacy nooit te garanderen, je weet nooit of de Amerikaanse geheime dienst of een handige hacker je online aan het bespioneren is. Je kunt er vanuit gaan dat alles wat er over het internet gaat afgetapt kan worden, mogelijk ook zaken die niet direct over het internet gaan maar wel op de harde schijf staan.
Ik denk dat online privacy nooit te garanderen is.

Ik suggereer niet dat Snowden bewust aan het misleiden is met zijn verhaal. Ook denk ik niet dat het perse de bedoeling was dat deze onthullingen gedaan zouden worden. Maar omdat er over de feitelijke boodschap van hem al veel bekend was waren de geheimen die hij heeft onthult misschien niet zo heel geheim. Het probleem hiervan is, is dat dat mensen gaan menen dat het gene hij heeft onthult ”het”’grote geheim is, terwijl het in werkelijkheid maar het topje van de ijsberg is. Omdat in de jaren voor de onthullingen van Snowden al veel informatie naar buiten kwam kon men weten dat bel vroeg of laat toch wel zou gaan barsten.

Bron: dg-bloemberg.com

Lees verder via de Bron: Earth Matters

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e836b00a21f7033ecd0b470de7444e90fe76e6dc1cb413479cf5c9 640 misdaad

Misdaad voorspellen, het kan echt met het ‘Criminaliteits Anticipatie Systeem’

blauwe moskee 620 298

EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten