in

‘Huisartsen krijgen groen licht voor behandeling corona met HCQ’

Photo by quapan

Volgens de inmiddels landelijke bekende Rob Elens heeft de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap) in een brief gezegd dat de behandeling van patiënten met hydroxychloroquine ‘helemaal niet verboden is'.

Dat betekent volgens Elens dat huisartsen in het internationaal uiterst succesvol gebleken medicijn mogen voorschrijven aan patiënten die last zeggen te hebben van corona verschijnselen.

De brief van het NHG begon weliswaar met de mededeling dat er geen reden is om het criterium ten aanzien van Covid-19 therapieën te laten varen, maar vervolgde dat het ‘inderdaad uiteraard mogelijk is om af te wijken van de geldende richtlijnen een adviezen. Wij willen hierbij benadrukken dat dit op individuele basis en medisch inhoudelijk onderbouwd dient te gebeuren. Zie ook ‘Welke betekenis hebben de NHG standaarden – Moet een huisarts deze opvolgen?' en het standpunt off-label gebruik.'

‘Beslissing ligt bij huisarts'

‘Hiermee komt de beslissing om Covid-19 wel/niet vroeg te behandelen geheel bij de huisarts te liggen,' concludeert Elens op Zelfzorg Covid19. ‘De interpretatie dat vroegbehandeling van Covid-19 door de huisarts verboden is, is dus onjuist.'

‘Behalve HCQ zijn er meerdere medicamenten die off-label kunnen worden ingezet voor de vroegbehandeling van Covid-19. Om de Nederlandse huisartsen meer bewust te maken van hun, door het NHG toegestane, keuzevrijheid, en om de laatste medicamenteuze inzichten te delen, is besloten om een nieuwe versie van de huisartsbrief uit brengen.'

‘Door massaal onze huisartsen te benaderen en tot nieuwe inzichten te brengen, kan beginnende Covid-19 behandeld worden, en kunnen we een tweede lockdown voorkomen, en bovendien een spoedwet overbodig maken.' (1)

De vraag is of de Inspectie Volksgezondheid hier nu wèl mee gaat instemmen. De overheid heeft inmiddels al vanaf maart de bevolking voorgehouden dat er maar één oplossing voor corona mogelijk is: een . Sinds die tijd worden vrijwel alle andere mogelijke behandelingen, therapieën en medicijnen onderdrukt. HCQ werd zelfs met een aantal frauduleuze internationale onderzoeken – die overigens al snel weer moesten worden ingetrokken – zwartgemaakt.

Tienduizenden onnodige doden

Op 19 september schreven we dat professor Christian Peronne, behorende tot het kleine groepje Franse Covid-19 expert, heeft verklaard dat als corona patiënten van meet af aan ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

Photo by quapan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dennis Schouten, Famke Louise, Willem Engel en het #ikdoenietmeermee acteerwerk doorgeprikt

Tweede Kamer keurt bindend referendum goed met veel te hoge uitkomstdrempel