in

Hypotheek handtekeningfraude ABN werd gedoogd en is erger dan gedacht

10741398406 2e6b274f09 ABN AMRO

De fraude bij de afdeling hypotheekadviezen van ABN AMRO blijkt groter dan gedacht. Zo hebben negentig hypotheekadviseurs handtekeningen gekopieerd. Enkele tientallen medewerkers moeten nog worden gehoord.

De bank heeft besloten dat de mogelijke arbeidsrechtelijke maatregelen voor betrokken medewerkers op individuele basis zullen worden vastgesteld. Ook wordt de kwestie besproken met de Stichting Tuchtrecht Banken.

Algemeen directeur Frans Woelders van ABN AMRO Retail: ‘Ik snap dat het voor een adviseur lastig kan zijn om terug te gaan naar de klant, als het gaat om een wijziging in het advies waarbij er geen impact is voor de klant. Vaak heeft de klant zelf ook gevraagd wat het nut is van nog eens een handtekening zetten. En misschien zijn we in het proces wel doorgeslagen in de terugkoppeling naar klanten.

Maar wat de redenen ook zijn geweest om dit te doen, ze waren allemaal verkeerd. Ik wil daarnaast ook benadrukken dat er ruim 800 hypotheekadviseurs zijn die niet deze keuze hebben gemaakt.’

Hypotheekfraude ABN Amro werd gedoogd

Leidinggevenden hebben de praktijken van de hypotheekadviezen altijd gedoogd, zeggen betrokkenen tegen De Telegraaf. Het aantal van ‘valsheid in geschrifte’ verdachte hypotheekadviseurs van ABN Amro is in nog geen drie weken vertienvoudigd. Negentig adviseurs van de bank zijn op non-actief gesteld.

Een insider meldt dat het aantal geschorste adviseurs inmiddels al op 130 zit, en dat ook een manager thuis in afwachting van sancties zit.

Directeur Frans Woelders van ABN Amro Retail gaat de gebeurtenissen voorleggen aan de Stichting Tuchtrecht Banken, om na te gaan of de bankierseed is geschonden.

Lees verder via de Bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14049573328 8c72e292ce upload

Het stopt niet vanzelf: Europa wil dat entertainmentindustrie jouw uploads checkt

4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

Zomaar een week in de EU Politiestaat, provincie Nederland