in , ,

Iedereen is al gechipped: NS test bankpas in plaats van OV-chipkaart

7133970525 69aa82bd0e nwo chip1

Het spoorbedrijf omarmt het Mastercard-systeem van de grote banken met bankpassen met NFC. Op termijn kan de OV-chipkaart overbodig worden.

De Nederlandse Spoorwegen plannen het einde van de OV-chipkaart. Het concern gaat een pilot doen met in- en uitchecken met bankpassen, die zijn voorzien van NFC, dezelfde technologie als de OV-chipkaart. Vooral ING en ABN-AMRO zetten vol in op de pinpas met NFC, in eerste instantie voor contactloos betalen. Dat systeem is echter ook prima geschikt voor reizen, waarbij de transactie meteen van de rekening van de pashouder wordt afgeschreven.

OV-chipkaart overbodig

Hiermee wordt dus het hele systeem van de OV-chipkaart omzeild, en daarmee de diensten van Trans Link Systems, waar NS zelf meerderheidsaandeelhouder is. Aan de andere kant komt het initiatief niet uit de lucht vallen: eerder werd al duidelijk dat NS het systeem van de banken, ontworpen door Mastercard, voor betalingen prefereert boven de OV-chipkaart.

via Webwereld.

Photo by artist in doing nothing (self unemployed) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5447907854 b78dd22656 studeren1

Schande: vanaf 2015 kost de studie van uw kind € 13.000 meer.

7853146846 7b45520dbd malware1

‘Malware geeft overheden toegang tot smartphones’