in ,

Iedereen liet zich betoveren door oud nieuws CPB

88491230 98e11665da CPB1

De aanhoudende begrotingsdiscipline van het kabinet is volgens econoom Bas Jacobs schadelijk voor de Nederlandse economie. ‘Het is zorgwekkend dat een serieuze krant als NRC Handelsblad met open ogen in het frame van de regering en de Nederlandse beleidsmakers tuint’

De kranten deden het bijna allemaal. Met veel bombarie werden de uitkomsten van de CPB vergrijzingssommen gister en vandaag op de voorpagina’s gezet. De Volkskrant kopte “Vergrijzing geen probleem meer”. Het NRC Handelsblad: “CBP: kosten van de vergrijzing voor het eerst hanteerbaar”.

Is het al komkommertijd? Of proberen journalisten een hype te creëren? Of is zwaar aanzetten dé manier om een verhaal op de voorpagina te krijgen? Ik weet het niet.

Ik weet wel dat de overheidsfinanciën al sinds november 2012 houdbaar zijn door de ingrepen bij de AOW, de woningmarkt en de zorg. Toen rekende het CPB de effecten door van het regeerakkoord van regering Rutte-II:

“Het beleidspakket verbetert de houdbaarheid met 2,3% bbp, en komt daarmee uit op een positief saldo van 1,0%. Hiermee is het houdbaarheidstekort van 1,3% bbp omgebogen in een overschot. Dit betekent dat het kabinet ruimte creëert voor toekomstige lastenverlichting of hogere uitgaven.”

Inzichten die ruim 1½ jaar oud zijn worden door onze kwaliteitspers nu als groot nieuws gebracht. Ik begreep niet waarom dat toen geen groot nieuws was en ook nooit werd. Maar, beter laat dan nooit.

via Follow the Money.

Photo by Omar Omar cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve

5030553596 41a85b6416 vestia1

Vestia, En de banken? Die kwamen weer goed weg, ten koste van huurders en belastingbetalers