in , ,

Iemand die “van gas los” begrijpt? Wiebes deelt vergunningen uit als snoep voor juist méér gaswinning!

wiebes gas los

Energieconcern Vermilion mag tot en met 2026 blijven winnen in het Brabantse Loon op . Daarvoor heeft minister Eric Wiebes van Economische Zaken en toestemming gegeven, zo meldt het bedrijf zelf in een persbericht.

Vermilion mag in de komende acht jaar 447 miljoen kubieke meter gas winnen uit de velden Loon op Zand en Loon op Zand Zuid.

Vorige week werd al bekend dat Wiebes toestemming geeft voor uitbreiding van de gaswinning bij het nabijgelegen Waalwijk. Daar verwacht Vermilion tot 2026 nog maximaal 1,6 miljard kubieke meter aardgas uit het veld te halen.

Tegen de gaswinning is in de hele regio veel verzet geweest. Tegenstanders vinden dat die winning haaks staat op de omslag die gemaakt moet worden naar duurzame . (bron)

Gemeente Tilburg is vandaag in beroep gegaan tegen de gaswinning.

Snapt u het nog dat #vangaslos plan? We Fracken nog even door…

UPDATE:

De NAM mag tot 2027 gas winnen in veertien velden in Groningen, Friesland en Drenthe. Minister Wiebes van Economische Zaken heeft daarvoor groen licht gegeven.

Het gaat om het ‘winningsplan Westerveld'. De NAM denkt hier 1,3 tot 3,5 miljard kubieke meter gas uit te halen. Het meeste komt straks uit de velden Eleveld en Vries-Zuid.

De plannen liggen tot eind dit jaar ter inzage. Tegen dit plan zijn eerder 950 bezwaren ingediend, schrijft RTV Drenthe. Bewoners, gemeenten en waterschappen zijn bang voor schade. Ook vrezen ze dat, net als in Groningen, de afhandeling van mogelijke schadeclaims lang zal duren.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BUX komt met STOCKS

Tip: Beleggen voor de kleine portemonnee en dan ook nog zonder transactiekosten is hier

eu geeft toe ze zou verdwijnen w

De EU van crisis naar crisis: Italië