in

Mediaheisa: Hoe ‘nepgijzeling’ in Gent in geen tijd wereldnieuws werd

5dfe686a60218852d0d81616 640 fubar e14186740881411

‘Police standoff’. Hoewel het parket dat altijd ontkende, werd de vermeende gijzeling in Gent vanmorgen in geen tijd wereldnieuws toen internationale media de link legden met de gijzeling in Sydney. Pas vanavond werd bekend dat het om een valse melding ging, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen niet alle media dat rechtzetten.

Cameraploegen van Sky News, BBC, AFP, NOS: ze stonden vanmorgen allemaal in Gent om verslag uit te brengen van het massale politievertoon aan de Dampoort deze morgen. Dat die internationale nieuwsploegen zo snel ter plekke waren, kwam eerder toevallig: door de nationale staking waren ze toch al in ons land. Toen het nieuws doorsijpelde, werden de ploegen in allerijl naar Gent gestuurd, waar de vermeende gewapende gijzeling even prioriteit kreeg.

Onder meer CNN schakelde vanmorgen tijdens zijn nieuwsuitzending over de gijzeling in het Australische Sydney vlotjes over naar de gebeurtenissen in Gent. “Police standoff with four gunmen in Belgium”, meldde de zender.

AFP, BBC News, Sky News en het Nederlandse NOS stuurden een ploeg naar de Dampoort. Zowat de hele dag moesten het Gentse parket en de politie vragen beantwoorden van de internationale pers. “We waren toch al in de buurt”, legt Joris van Poppel, correspondent bij NOS, zijn aanwezigheid uit. “We waren in Antwerpen de staking aan het verslaan, toen we het nieuws hoorden over de gijzeling. Aangezien we toch enkele uren vrij hadden, leek het ons interessant om tot hier te komen. Ook de gijzeling in Sydney speelt een rol. Je weet maar nooit dat de twee iets met elkaar te maken hebben.”

Lees verder via De Morgen.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12149928834 a758150a1b daklozen1

In Nederland: 15.000 daklozen in de kou en meer dan 408.000 leegstaande woningen

2365070320 4285b5b4f0 unseen1

RE: Nederlanders stappen massaal over van Facebook naar unseen.is, doe het niet….