in

„Intimiderend dat uitgeverij De Blauwe Tijger in terreurrapport opduikt”

In een rapport over terrorisme waarschuwt terreurbestrijder Pieter-Jaap Aalbersberg voor de „ultraconservatieve” uitgeverij De Blauwe Tijger in Groningen. Drijvende kracht Tom Zwitser achter die uitgeverij noemt dat donderdag „heel intimiderend.”

Activiteiten van De Blauwe Tijger kunnen „verharding in de hand werken.” Daarvoor waarschuwt Aalbersberg in het jongste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) betoogt dat de „ultraconservatieve” uitgeverij een „doorgeefluik vormt van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën.”

De uitgeverij gooit het op een akkoordje met radicale boeren, valt in het rapport te lezen. Die boeren, meldt de NCTV, „uiten dreigementen richting politici, journalisten en andersdenkende medeboeren.”

Volgens Aalbersberg doneert De Blauwe Tijger geld aan „een boerenactiegroep.”

Wat vindt u ervan dat de naam van uw uitgeverij opduikt in het rapport over terrorisme?

Tom Zwitser: „Heel intimiderend. Veel hoofdstukken in dat rapport gaan over IS, over jihadisten, over zelfmoordterroristen. En daar staat De Blauwe Tijger dan ook tussen.”

De NCTV ….

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het UWV heeft grote problemen met de bescherming van de privacy van werkzoekenden

LONGREAD: Toen Corona nog gewoon griep heette