in

Inval kartelpolitie bij energieveilers / collectieven clubs

De Autoriteit Consument en Markt (ACM), de kartelpolitie, is onlangs binnengevallen bij een onbekend aantal aanbieders van energieveilingen. De ACM vermoedt dat er verboden prijsafspraken zijn en consumenten worden misleid. De ACM deed de invallen naar aanleiding van onderzoek door RTL Nieuws.

Consumentenclubs, kranten, damesbladen: allemaal organiseren ze energieveilingen of collectieve inkoopregelingen. De organisatoren verzamelen een grote groep consumenten en energieleveranciers wordt vervolgens gevraagd een aanbod voor de hele groep tegelijk te doen. De leverancier die het beste bod doet, sleept de deal binnen.

Maar het beste bod is niet altijd het voordeligste bod. Want uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat bij de -acties van Vereniging Eigen Huis, Sloop de , ANWB en Telegraaf soms vóóraf een zogenoemd streefgetal of vast kortingspercentage wordt bepaald. In de praktijk werkt dat bijna altijd als een bodemprijs.

Biedt een energieleverancier die ‘bodemprijs', dan sleept hij de deal binnen. Maar wil hij mínder dan die ‘bodemprijs' bieden, dan kan dat niet altijd. Het is dan dus onmogelijk om consumenten een beter bod te doen dan vooraf is afgesproken.

Zo is te lezen in dit stuk dat RTL Nieuws in handen kreeg: “Het streefgetal is vastgesteld op 124,96 op maandbasis. (…) Indien er lager wordt geboden, dan wordt het bod als ongeldig gekwalificeerd.”

via RTL Nieuws.

Photo by composingfun


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook USB-sticks, -muizen en -keyboards met virus besmet

De Nederlander gaat naar buitenland voor behandeling: ‘Nederlandse ziekenhuizen mikken op zorgtoerist’