in

Is er in alle stilte een Chinese bank bailout bezig? Derde Chinese bank ‘gered’ door overheid

Daar gaan we weer, 2008…

geralt / Pixabay

Nou ja, wat ‘gered’ betekent in het geval een bank bailout. De Chinese staat neemt zo’n bank gewoon over. Iedere belegger herinnert zich zonder twijfel wat in 2008 in de States plaatsvond. Het werd de start van de waarvan de gevolgen in 2019 nog voelbaar zijn.

Officieel heet die bailout de Emergency Economic Stabilization Act 2008.

En een noodtoestand was het, waarbij dringend gestabiliseerd moest worden. Of het hele financiële en monetaire systeem zou ineenstorten. Vraag is of in China eenzelfde noodsituatie zich ontwikkelt anno 2019?

Speculatie in vastgoed?

Na Baoshang (mei ’19) en Jinzhou (juli ’19) en kwam Hengfeng Bank aan de beurt. De eerste twee banken werden overgenomen door de Chinese staat. Hengfeng krijgt in augustus dit jaar een ‘strategische investeerder’, een staatsbeleggingsfonds. Plus provinciale steun van de regio, Shandong. Was de reden misschien verkeerd gelopen speculatie in vastgoed?

Want een rapport augustus 2019 vanwege de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC) waarschuwt nog eens ten overvloede. Maar dit in een context van een rapport over ’s lands monetaire politiek, dus een wat vreemd moment en plaats voor zo’n dringende stipulering?

‘No problem’

De Chinese overheid ontkent dat er problemen zijn bij kleinere banken in het land. Ze stelt nadrukkelijk dat genoemde banken geïsoleerde gevallen zijn. De markt en haar observeerders lijken het daar echter niet mee eens te zijn. ‘China’s Small Banks Run Into More Trouble,’ titelt The Wall Street Journal juni 2019. In ieder geval vindt een zekere risk aversie plaats, zelfs bij grotere leners.

De overname de eerste bank reeds, Boashang Bank, ‘has led to concerns of potential liquidity risks in the market, particularly for small banks and non-banking financial institutions.’ Dit volgens analisten het Amerikaanse Goldman Sachs die deze markten nauw volgen.

Eerste maal in 20 jaar

In bijna twintig jaar is het niet voorgevallen dat de Chinese overheid alzo moest ingrijpen. Dit voor wat betreft de eerste bank, Baoshang. Maar luttele maanden verder, in augustus 2019, staat de teller reeds op drie.

Nu vinden kleine banken het plots veel moeilijker om te lenen van grote ….

verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stuk minder transitmigranten opgepakt: Belgische politie geeft er geen aandacht meer aan

Zullen DE VRIENDEN van Epstein ‘DEEPFAKE’ claimen als video-bewijs van seksuele activiteit opduikt?