in

Er komt een nieuwe monetaire wereldorde aan

man holding banknote

De wereldwijde pandemie van het heeft verschillende verontrustende trends die al van kracht zijn, versneld. Onder hen zijn exponentiële schuldgroei, toenemende afhankelijkheid van de en grotere interventies van centrale banken in markten en de economie.

Centrale bankiers lijken nu klaar om aan hun grootste machtsspel ooit te beginnen.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, bereidt zich in samenwerking met de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor om digitale valuta van de centrale bank uit te rollen.

Het globalistische riep onlangs op tot een nieuw ‘Bretton Woods-moment’ om het verlies van triljoenen dollars aan wereldwijde economische output als gevolg van het aan te pakken.

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog zorgde de oorspronkelijke overeenkomst van Bretton Woods voor een monetaire wereldorde met de Amerikaanse dollar als reservevaluta.

Belangrijk was dat de dollar gekoppeld zou worden aan de goudprijs. Buitenlandse regeringen en centrale banken konden hun dollarreserves ook in aflossen, en ze begonnen dit serieus te doen in de jaren zestig en begin jaren zeventig.

In 1971 sloot president Richard Nixon het gouden raam, waarmee hij in feite een nieuwe monetaire wereldorde inluidde, uitsluitend gebaseerd op het volledige vertrouwen en krediet van de Verenigde Staten. Enkele jaren later volgde een inflatiecrisis.

Als reactie hierop nam de Federal Reserve de pijnlijke stap om de rentetarieven op te krikken om haar verwelkende Federal Reserve Note te verdedigen en de stijgende prijzen te temmen.

Snel vooruit naar 2020, en de Fed heeft voor zichzelf nieuwe beleidsmandaten aangenomen die een voorloper zijn van een nieuw monetair systeem.

Maar de monetaire meesters denken niet na over een terugkeer naar gezond geld. In plaats daarvan plannen ze zelfs nog meer schulden, meer inflatie en het kiezen van winnaars en verliezers in de economie.

De Fed heeft zonder pardon haar wettelijk dubbele mandaat van volledige werkgelegenheid en stabiele prijzen uit het raam gegooid. Het geeft zichzelf nu een onbeperkt mandaat om stimulerings- en reddingsgeld te injecteren waar het nodig acht (inclusief recentelijk op de beurs verhandelde “junk” -obligaties).

In plaats van stabiele prijzen na te streven, begint de Fed nu expliciet aan een inflatieverhogingscampagne met als doel jaarlijkse prijsstijgingen van meer dan 2% te genereren voor een onbepaalde periode.

De volgende grens van het onbeperkte mandaat van de Fed zou “FedCoin” kunnen zijn – een digitale valuta van de centrale bank.

Eerder deze maand nam voorzitter Powell deel aan een -panel over internationale betalingen en digitale valuta. Hij prees elektronische betalingssystemen en stelde de mogelijkheid aan de orde om ze te integreren in een digitaal valuta-regime van de centrale bank.

Powell heeft tot dusver geweigerd om een ​​stap naar een volledig cashloos systeem, waarbij landen als China en Zweden voorop lopen, ronduit te steunen. Maar hij is aan boord met de grotere globalistische agenda om de rol van het monetair beleid bij het vormgeven van economische en sociale resultaten uit te breiden.

Het wordt onder druk gezet door schuldactivisten om een ​​deel van zijn goudreserves te verkopen om betalingen te dekken die verschuldigd zijn aan enkele van de armste landen ter wereld. Het IMF zou pseudo-munteenheden uitgeven die bekend staan ​​als Special Drawing Rights (SDR’s) om de schulden van arme landen kwijt te schelden.

In een wereld waar de balansen van centrale banken met meer dan $ 7 biljoen zijn gegroeid, is het niet verwonderlijk dat iedereen een stukje van de taart wil en dat velen nu als overbodig beschouwen.

Is slechts een barbaars relikwie in deze dappere nieuwe digitale wereld? Als dat zo was, dan zou het dit jaar in prijs zijn gestort, te midden van alle nieuwe implementaties van de centrale bank, in plaats van naar een recordhoogte te stijgen.

Edelmetalen kunnen de ultieme bescherming zijn tegen de nieuwe monetaire wereldorde.

In het geval dat de Amerikaanse centrale bank een digitale dollar lanceert en elke Amerikaan een virtuele portemonnee toekent, zou er geen ontkomen zijn aan ongunstige monetaire beleidsbesluiten, behalve door fiat-valuta’s volledig te verlaten.

Onder de digitale valuta van een centrale bank kunnen autoriteiten negatieve rentetarieven opleggen aan alle aangehouden valutaeenheden. Ze zouden dat kunnen doen zonder dat iemand negatief renderende obligaties hoeft te kopen of geld op negatief renderende bankrekeningen hoeft te storten.

Onder een digitale valuta van een centrale bank kunnen automatische afschrijving en afschrijvingen stimuleringscontroles en belastingen vervangen. Het zou het voertuig zijn waarmee de moderne monetaire theorie volledig zou kunnen worden geïmplementeerd – waarbij de centrale bank belastingontvanger en financier van alle overheidsoperaties zou worden.

Als het waardevermindering van de valuta door de inflatiebelasting niet genoeg was, zou de Fed dollarhouders ook een directe belasting in de vorm van negatieve rentetarieven kunnen houden. Als de papieren biljetten eenmaal zijn uitgefaseerd, zou het aanhouden van contanten op zich niet langer een manier zijn voor individuen om aan negatieve tarieven te ontsnappen.

De enige ontsnappingsluiken zijn vluchtige alternatieve digitale valuta (zoals Bitcoin) of hard geld ( en zilver).

Onder een monetaire orde waarbij elektronische cijfers die valuta vertegenwoordigen in onbeperkte hoeveelheden uit het niets kunnen worden gecreëerd, is de beste afdekking het tegenovergestelde: tastbare, schaarse, onvindbare rijkdom die buiten het financiële netwerk wordt gehouden.

Lees verder bij de bron: Activist Post


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
En altijd waren het de banken !!!
11 maanden geleden

Ik lees nergens de grootste fout van het huidige financiele systeem en dat is dat het een fiat systeem is. Dat betekent ongedekt vers geprint geld door de banken – dus de banken hebben helemaal geen geld – waarvoor rente moet worden betaald en waar de rente niet wordt mee geprint.
En overheden hebben zich laten pressen gelduitgifte door particuliere centrale banken te laten gebeuren. Dit systeem zal altijd na zekere tijd in elkaar storten omdat het principe niet klopt.
Daarnaast hebben deze criminelen voor het gemak ook de koppeling met goud losgelaten in 1971.

Er is helemaal neits mis met de economie. Er is ook niets mis met de gewone mensen. Er is iets heel erg mis mis met het monetaire systeem en de banken. En dat moet eens en voor al veranderen.

De burgers van de wereld zijn sinds eeuwen bedrogen, bestolen, vermoord en voorgelogen door de Rothschilds en kornuiten. Zij waren het die oorlogen lieten ontstaan. Zij zjin verantwoordelijk voor miljoenen mensen die stierven in rotoorlogen omdat de banken meer macht en meer geld wilden.
Deze Khazarische joden wisten precies wat zij deden en zij deden het stiekem en met alle middelen die je kunt bedenken.

Dit hele monetaire systeem moet verdwijnen en de schuldigen berecht.

OptimaForma
10 maanden geleden

Het is heel simpel. Er is biet teveel schuld. Er is teveel spaargeld. Bij mensen die dus dat geld niet uitgeven, anders hadden ze geen spaargeld. Ook is het zo dat er nieuwe groepen in onze samenleving zijn die geen schulden aangaan, en ook geen hypotheken. Als mokerslag is het ook nog eens zo dat er veel geld de grenzen over gaat. Tel daarbij op dat er niets is gedaan aan de koopkracht en de flexcultuur waarbij laaggeschoolde arbeiders nooit financieel onafhankelijk worden en de inflatieloze crisis is een feit. De FED zal er nooit in slagen inflatie te creëren, de mensen die er nu zitten gaan dat ook nooit bereiken, ze weten namelijk niet wat het is. Ze rekenen heel veel niet mee, en ze staan niet met beide benen op de grond. Ze gaan slagen in the green deal. The big reset. En de cashloze inflatie van 2%. En daarna komt het weimareffect. Maar dan met een digitale kruiwagen.

OptimaForma
10 maanden geleden

Het is heel simpel. Er is niet teveel schuld. Er is teveel spaargeld. Prive en zakelijk. Bij mensen die dus dat geld niet uitgeven, anders hadden ze geen spaargeld. Ook is het zo dat er nieuwe groepen in onze samenleving zijn die geen schulden aangaan, en ook geen hypotheken. Als mokerslag is het ook nog eens zo dat er veel geld de grenzen over gaat. Tel daarbij op dat er niets is gedaan aan de koopkracht en de flexcultuur waarbij laaggeschoolde arbeiders nooit financieel onafhankelijk worden en de inflatieloze crisis is een feit. De FED zal er nooit in slagen inflatie te creëren, de mensen die er nu zitten gaan dat ook nooit bereiken, ze weten namelijk niet wat het is. Ze rekenen heel veel niet mee, en ze staan niet met beide benen op de grond. Ze gaan slagen in the green deal. The big reset. En de cashloze inflatie van 2%. En daarna komt het weimareffect. Maar dan met een digitale kruiwagen.

Corona-geweld in Italië: cocktail van woede, angst, onzekerheid en frustratie

Zo kan het ook: Hele nette burgerarrest pedofiel