in , , , ,

Italiaanse media: Italië houdt voet bij stuk voor de EU omstreden begroting

De Italiaanse regering houdt vast aan de belangrijkste punten van haar omstreden begroting, waaronder een tekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat schrijven Italiaanse media.

Rome heeft tot en met dinsdag de tijd om een herziene begroting in te leveren bij de .

,,We passen de begroting niet enkel en alleen aan omdat Brussel ons wat brieven stuurt”, tekent zakenkrant Il Sole 24 Ore op uit de mond van vicepremier Matteo Salvini. Hij zegt verder dat over details onderhandeld kan worden, maar dat de begroting in de ,,basis niet verandert”.

Op bepaalde punten zou het toch bereid zijn concessies te doen aan de Europese Commissie, die onlangs de ontwerpbegroting voor 2019 van de Italianen afkeurde.

De regering matigt mogelijk de groeiraming van 1,5 procent voor de economie, die zou moeten voortvloeien uit extra overheidsuitgaven van 37 miljard .

De commissie zette eerder al vraagtekens bij die verwachting, evenals de Italiaanse rekenkamer en het nationale statistiekbureau Istat.

Minister Giovanni Tria van Economische Zaken zou nog extra tegemoetkomingen overwegen. Volgens dagblad Il Messaggero denkt hij aan clausules in de begroting die bepalen dat automatisch bezuinigingen doorvoert bij een boven de 2,4 procent.

Naar verluidt stelt Tria ook privatiseringen van staatsdeelnemingen voor.

Als Rome geen of onaanvaardbare nieuwe cijfers stuurt, kan de commissie een strafprocedure in gang zetten waarin boetes tot 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) kunnen worden opgelegd.

Naar verwachting maakt ze op 21 november haar volgende stappen bekend.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Prachtig om te zien dat de Italianen voet bij stuk houden om voor het land op te komen in plaats van .

Forceert de EU een bankencrisis in Italië om populistische regering ten val te brengen?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hebben we het nu voor elkaar? Onzekerheid of de landelijke intocht van Sinterklaas kan doorgaan

Hoge Raad: ‘OM neemt te vaak DNA af, privacy in het geding’