in

Jaja: RIVM ‘ziet’ derde golf er aan komen, dus maatregels

De maatregelen die door het kabinet zijn genomen voorkomen een snellere stijging van het aantal besmettingen maar de druk op de ziekenhuizen blijft hoog. Dit meldt het dinsdag in haar wekelijkse update over de actuele situatie rond corona.

‘Derde golf zo laag mogelijk houden’

Door de maatregelen van 16 december 2020 en de avondklok die sinds 23 januari geldt hebben mensen minder contact met anderen, hierdoor zijn veel besmettingen voorkomen. De avondklok en de maximaal 1 bezoeker-maatregel, die op 23 januari ingingen, heeft het reproductiegetal naar schatting 10% doen afnemen. Op basis van literatuuronderzoek en ervaringen in andere landen werd het effect vooraf tussen de 8% en 13% geschat.

‘Meer besmettingen zonder naleving maatregelen’

Modellering laat zien dat zonder naleving van de geldende maatregelen we in deze fase van de epidemie veel meer besmettingen zouden hebben gehad. Dat geldt zowel voor besmettingen met de Britse variant als voor andere virusvarianten. De druk op de zorg zou hierdoor ook flink hoger zijn geweest.

Versoepeling maatregelen ‘stapje-voor-stapje’

Omdat het grootste gedeelte van de bevolking nog niet gevaccineerd is, is het van groot belang om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen en deze derde golf zo laag …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goh: Opnieuw heeft het RIVM zijn inschattingen over Britse variant fors naar beneden bijgesteld

Amerikaanse praktijken in de polder: 1470 stempassen verkeerd bezorgd, ook bij overledenen