in , , , , , ,

Je mobieltje gebruiken kan kanker veroorzaken, deze Italiaanse rechtbank toont het verband aan

43ef3ed01b0099fc50657570 640 smartphone1

Een medewerker van Telecom Italia heeft een hersentumor gekregen als gevolg mobiele telefoongebruik, zo heeft een in geoordeeld. Een mijlpaal.

De man heeft recht op een maandelijkse schadevergoeding, meldt persbureau AP. Zijn werkgever moet een vergoeding van 500 per maand betalen.

Advocaat Stefano Bertone zei dat het de eerste keer is dat een rechter de link legt tussen een mobieltje en een tumor in het brein.

Telecomindustrie

De expert van de rechtbank weigerde studies die waren gefinancierd door de telecomindustrie te accepteren als bewijs. Dat lijkt te hebben geholpen, aldus Bertone.

De uitspraak werd afgelopen maand gedaan door een rechtbank in de noordelijke stad Ivrea, maar donderdag pas openbaar gemaakt.

De 57-jarige medewerker, Roberto Romeo, moest voor zijn werk dagelijks uren bellen met zijn .

Veiligheidsmaatregelen

Hij beschrijft hoe hij het gevoel kreeg dat zijn rechteroor geblokkeerd werd. “Ik gebruikte mijn mobieltje de hele tijd, thuis en in de auto.”

“De tumor werd in 2010 vastgesteld. Gelukkig was het een goedaardige, maar ik kan niet langer door mijn rechteroor horen. De akoestische zenuw werd verwijderd,” zegt hij.

Romeo zegt niet tegen mobiele telefoongebruik te zijn, maar vindt wel dat consumenten veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Waarschuwingsstickers

Leg je mobieltje vaker weg en gebruik speciale oordopjes tegen , aldus zijn advocaat.

Men is nu van plan in Italië een class-action aan te spannen om de overheid te dwingen mobiele telefoons te voorzien van waarschuwingsstickers.

[AP]

Lees verder via de Bron: World Unity

Andere link want de post is alweer offline: https://www.theguardian.com/technology/2017/apr/21/italian-court-rules-mobile-phone-use-caused-brain-tumour

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
onkruid

Life Hack: Giet DIT middel over onkruid en het is nog natuurlijk ook

social media 1074x483

De vindingrijkheid van politici: Belasting op zoekopdrachten en Facebookposts