in , , ,

Kabinet houdt krampachtig vast aan afschaffing dividendbelasting

Politici blinken nu niet echt uit in flexibiliteit. Eenmaal een standpunt ingenomen bestáát het niet dat dat wordt veranderd. De soap over de afschaffing van de dividendbelasting is voorlopig nog niet afgelopen. De Christen Unie gooit nu het chantage-argument in de strijd om haar leden in het land in het gareel te houden.

In de soap rond de dividendbelasting lezen we op de site van het Nederlands Dagblad het volgende:

Als de dividendbelasting toch blijft, dan betekent dat het einde van het kabinet. Daarom kan de niet tegemoetkomen aan morrende leden, die willen dat de regeringspartij alsnog een stokje steekt voor de voorgenomen afschaffing van de heffing, stelt partijleider Gert-Jan Segers. Ook al is hij eigenlijk op de maatregel tegen.

Geeft u de volgende keer uw stem nog een keer aan het politieke geboefte in Den Haag? U stoot uzelf toch niet tweemaal aan dezelfde steen?

Het kan niet anders dan als u uw vertrouwen had gegeven aan één van de huidige vier regeringspartijen, u bijzonder teleurgesteld moet zijn. Het blijkt maar weer eens – zoals altijd – dat het verkiezingsprogramma van een politieke partij totaal wat anders is dan een partijprogramma, laat staan een regeerakkoord. Ook nu weer blijkt Nederland geregeerd te worden door de grote multinationals, die een klein deel van haar aandeelhouders laat profiteren ten kosten van de Nederlandse bevolking, sterker: een regering die geld van haar burgers overhevelt naar buitenlandse regeringen.

U wordt als kiezer ongevraagd deelgenoot van de actie om de dividendbelasting af te schaffen, en mee te werken aan het vergroten van het imago van Nederland als narcostaat belastingparadijs. Voor de is het onderwerp nooit ter sprake gebracht, door geen enkele partij, maar onze “premier” heeft deze eis – ons inziens ongetwijfeld op last van Koninklijke Olie het Koninklijk Huis – tijdens de formatiegesprekken de andere fractieleiers hiermee ingezeept.

En dan werden we in de aanloop naar de diverse onthullingen ook nog getuige van geheime memo’s, en het gedraai en van de zogenaamde christelijke partijen, die de Tien Geboden net als hun verkiezingsprogramma’s na het bekendworden van de verkiezingsuitslag meteen in de kliko’s hebben gegooid. Over D’66 hebben we het liever niet – daar van zijn we het eeuwige gedraai allang beu.

Het is een teken van de tijd: liegen is geoorloofd, het is de nieuwe norm, en wie het best kan liegen blijft het langst op het pluche zitten…. vandaar dat Rutte aan zijn derde termijn bezig is.

Liegen in de politiek staat garant voor een fraaie loopbaan, en waar gelogen wordt steekt ook zijn kop op. Daarvan hebben we de afgelopen jaren ook al heel wat staaltjes meegemaakt. Geen wonder dat politicus het minst gewaardeerde beroep is onder de bevolking.

Al die schijnargumenten die vóór het afschaffen van de dividendbelasting zouden moeten spreken, zijn inmiddels allemaal weerlegd, alleen een voor de hand liggende reden hebben we in de mainstream media nog niet gelezen: het dringende verzoek van ons koningshuis om nu toch eindelijk die dividendbelasting voor “hun” Unilever en eens de nek om te draaien. Zou het niet tijdens het wekelijkse gesprekje tussen Mark R. en Willem-Alexander v.O. ter sprake zijn gekomen? Immers: wordt in ons land niet nog steeds de lakens uitgedeeld door het koningshuis, waarvan onderhand weinig leden meer puur nederlands zijn? Regeren bij de gratie Gods nog wel…..

Toegegeven: het volk zou dan natuurlijk voor de “kosten” (misgelopen inkomsten) moeten opdraaien, maar hey, een hoofdkantoor in ons land plaatsen, dat zou het hem toch moeten doen? En dat het nu richting de 2 miljard euro gaat…. daarvoor heeft onze premier inmiddels vast al een geitenpaadje gevonden!

Maar het loopt toch niet allemaal zoals het tevoren is uitgedacht. De vóór-argumenten blijken toch erg zwak te zijn – Rutte vindt de reden om het te doen zelfs bizar (!) – terwijl er steeds meer steekhoudende tegenargumenten naar voren worden gebracht. En het volk roert zich, want maar een klein aantal burgers is echt vóórstander van de maatregel.

Voor het kabinet maar goed dat het (hoewel raadgevend) op tijd is afgeschaft.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek naar Salvini omdat hij illegale migranten weigert

Te veel gebouwd, te veel geleend en de autocratie