in ,

Kabinet komt eindelijk met steun voor de voedselbanken

Armoede2

Het kabinet gaat de voedselbanken financieel helpen om dreigende voedseltekorten voor te zijn.

‘Door een verwachte toename van het beroep op de voedselbanken vanwege de coronacrisis en minder aanvoer van voedsel vanuit de supermarkten, voorzien de voedselbanken problemen’, zo schrijven staatssecretaris Bas van ’t Wout (SZW) en minister Carola Schouten (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.

Gezien de uitzonderlijke situatie is het kabinet bereid om het Europees Sociaal Fonds aan te spreken voor ondersteuning van de voedselbanken. Ook mag Voedselbanken Nederland (VBNL) een eerder toegekende noodsubsidie van vier miljoen euro breder inzetten.

Het kabinet is bereid om twee procent van de middelen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF+) voor de periode 2021-2027 te besteden aan de ondersteuning van de voedselbanken.

Het gaat naar verwachting om circa acht miljoen Euro in totaal. Naast de ondersteuning vanuit het ESF+ maakt het kabinet het mogelijk dat VBNL een in het voorjaar toegekende subsidie van vier miljoen euro breder kan inzetten.

De voedselbanken kunnen deze noodsteun van het kabinet tot nu toe alleen aanwenden als het eigen calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland leeg is.

Over de wijze van inzet van de Europese middelen en de noodsteun gaat het kabinet nader met Voedselbanken Nederland en andere betrokken …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e8dd474d57a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c702a7cd59549 640 vaccin

“Antarctische temperaturen maken vaccin onbereikbaar voor Afrika”

boerenopstand2

Gaan we weer: Boeren verzamelen in Den Haag, trekkers proberen politieblokkade te omzeilen