in ,

Kabinet onvoldoende transparant: ‘Wees eerlijk, miljardenuitgaven gaan ooit pijn doen’

fvd komt met video die laat zien

Het kabinet is onvoldoende transparant over de kosten van de coronacrisis, oordeelt de Raad van State. Dit terwijl dat juist in tijde van crisis zo belangrijk is volgens de onafhankelijke adviseur van de regering.

“Niemand praat over wat het allemaal kost”, zegt vice-president Thom de Graaf.

In het jaarverslag oordeelt de Raad dat er onvoldoende inzicht is in de budgettaire gevolgen van deze crisis en de steunpakketten. “Het lijkt alsof niets nu pijn doet”, stelt de vice-president.

Daarom zou het kabinet volgens hem transparanter moeten zijn over wat de miljardenuitgaven van nu betekenen voor de volgende generatie, of voor de lastenverzwaringen in de toekomst.

De Graaf begrijpt dat in tijden van crisis bijzondere maatregelen nodig zijn, maar zegt dat dit juist ook de tijd is om te benoemen welke gevolgen de huidige politieke keuzes hebben.

Op dit moment heeft niemand het erover dat we dit ooit allemaal moeten terug betalen.

Frank de Grave, lid van Raad van State

Oplopende schuld

Dat de staatsschuld nu oploopt tot boven de grenzen van de Europese begrotingsafspraken, is volgens de Raad begrijpelijk. En bovendien in overeenstemming met de Europese regels, die nu tijdelijk soepeler mogen worden gehanteerd.

Maar daar moet nu wel ….

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
smartphone 1546539292

Dat wordt betalen, EU-hof: nultarief voor muziek- of chatdienst mag niet

6476778063 6c67ccc07e sparen1

Waarom sparen we nog? Het is interen toch?