in

Kamer wil landelijk onderzoek naar álle bronnen achter coronavirus: ‘Echt heel zorgelijk’

kellepics / Pixabay

Een ruime meerderheid van , , en wil dat er meer landelijk onderzoek komt naar de bevindingen van ’en over de bronnen die het verspreiden.

Vandaag zei GGD-directeur Sjaak de Gouw in een interview met deze site dat er ‘géén landelijke registratie is, omdat je de bron in de meerderheid van de gevallen niet weet’.

VVD-Kamerlid Hayke Veldman roept de GGD’en op er ‘zo veel mogelijk aan te doen om in de kiem te smoren’.

Volgens mij heeft landelijke registratie van bron- en contactonderzoek wel zin. Alle informatie die je daaruit kunt halen, zoals ze ook in andere landen doen, moeten wij ook beschikbaar maken.’’

De liberaal benadrukt het nut van het vinden van iedere bron.

,,Overal waar je de bron vindt, kan ik me voorstellen dat het zinvol is om na verloop van tijd een beeld te krijgen van: hé, dit zijn plekken, locaties of groepen mensen waar meer besmettingen op komen. Daar kun je dan ook gericht maatregelen op nemen. Als je het niet registreert weet je ook niet waar je moet zoeken.’’

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe zit het nu echt met microplastic, fijnstof en autobanden

Burgeroorlog in Frankrijk: militairen vallen Dijon binnen – media zwijgen