in ,

Kinderen van arme of laagopgeleide ouders krijgen minder kans in onderwijs

4998473663 7ce553c966 kind school

Wanneer ouders van basisschoolkinderen arm zijn of laagopgeleid, kan dat flinke gevolgen hebben voor de adviezen die het kind krijgt.

Kinderen van hoogopgeleide en rijke ouders krijgen meer kansen.

Arme kinderen krijgen daarmee niet dezelfde kansen als kinderen van rijke ouders. Deze kinderen krijgen veel vaker een schooladvies dat lager is dan wat de eindtoets adviseert.

Uit gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs, die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws analyseerde, blijkt dat de adviezen van scholen vaak niet overeenkomen met de resultaten van de eindtoets.

Zo krijgen drie op de tien leerlingen een advies dat hoger is dan de score die ze behalen op eindtoets. Nog meer leerlingen, ruim een op de drie, scoren beter op de toets dan het advies van school.

De eindtoets, voorheen beter bekend als Cito-toets, is een belangrijke graadmeter voor ouders en leerlingen om te zien welk niveau een leerling aankan. Maar doorslaggevend voor het niveau op de middelbare school is het schooladvies dat vóór ….

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
recession

Aandelenbeurzen crashen, Shell verliest in één klap meer dan twintig procent

gas 1563707171

Hoogleraar TU Eindhoven: Half Nederland in de kou door warmtepomp!