in

Knettergek! Bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten wegens het klimaat

Ouderen in een verzorgingstehuis in Rosmalen dreigen letterlijk en figuurlijk in de kou te worden gezet door de leiding van de zorginstelling. Om te besparen en het te redden, worden er verwarmingen uitgezet.

Wie daar een probleem mee heeft, komt maar een fleecedekentje ophalen, zo verkondigt het tehuis. Vanuit de volgen geschrokken reacties.

Zijn verzorgingstehuizen volwaardige plaatsen waar ouderen van dagen van een verdiende comfortabele oude dag kunnen genieten? Of zijn het eigenlijk veredelde vuilnisbelten waar mensen gewoon worden weggegooid nadat ze hulpbehoevend zijn geworden?

Het lijkt bij seniorencomplex Vivent in Rosmalen meer op het laatste. Ouderen hebben het veel eerder koud dan jongeren, maar toch worden daar rücksichtlos de verwarmingen dichtgedraaid.

Voor het , zo kondigt de club aan in affiches die zijn opgehangen in het Noord-Brabantse verzorgingshuis.

En voor wie de temperaturen te laag worden, worden er fleecedekentjes uitgedeeld op een zevental locaties. Verder moeten de senioren vooral niet zeuren en vooral meedoen aan de laatste klimaatmodegrillen, en daarmee basta:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EXPLOSIEF ONDERZOEK: Ontwikkelingshulp komt terecht in belastingparadijzen

Gewoon in Nederland: Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika verdwenen uit azc’s