in

Knettergek! Bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten wegens het klimaat

Ouderen in een verzorgingstehuis in Rosmalen dreigen letterlijk en figuurlijk in de kou te worden gezet door de leiding van de zorginstelling. Om te besparen en het te redden, worden er verwarmingen uitgezet.

Wie daar een probleem mee heeft, komt maar een fleecedekentje ophalen, zo verkondigt het tehuis. Vanuit de politiek volgen geschrokken reacties.

Zijn verzorgingstehuizen volwaardige plaatsen waar ouderen van dagen van een verdiende comfortabele oude dag kunnen genieten? Of zijn het eigenlijk veredelde vuilnisbelten waar mensen gewoon worden weggegooid nadat ze hulpbehoevend zijn geworden?

Het lijkt bij seniorencomplex Vivent in Rosmalen meer op het laatste. Ouderen hebben het veel eerder koud dan jongeren, maar toch worden daar rücksichtlos de verwarmingen dichtgedraaid.

Voor het milieu, zo kondigt de club aan in affiches die zijn opgehangen in het Noord-Brabantse verzorgingshuis.

En voor wie de temperaturen te laag worden, worden er fleecedekentjes uitgedeeld op een zevental locaties. Verder moeten de senioren vooral niet zeuren en vooral meedoen aan de laatste klimaatmodegrillen, en daarmee basta:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Ik hoop alleen, dat daar familieleden van de Haagse criminelen zitten.

Lady
1 jaar geleden

Pffffff deze mensen moeten vaak afdracht van hun gehele AOW/pensioen – doen voor ‘verzorging’. En zijn als men ouder wordt, is men vaak kouwelijker.
Beslist het Bestuur dit binnen verzorgingshuis vanuit hun verwarmde huis?
Aandachtspuntje voor Politiek mbt Rechten /Plichten & Normen / Waarden

Hschaareman
1 jaar geleden

Ben blij dat mijnvader daar niet zit want de kachel ging gewoon aan en anders iedere maand minder betalen.ze gaan zelf maar onder een dekentje zitten.gekkenhuizen????

Ster
1 jaar geleden

Absurd. Kan dat zomaar??

Josephus Christianus Veraart
1 jaar geleden

De schuld van die KLIMAAT DWAZEN JETTEN EN KLAVER ZORG MAAR GOED VOOR DE GETINTE

Pjotter
1 jaar geleden

Ik had echt mijn wandelstok te pletter geslagen op iemand zijn bureau of zo. Ze zullen aan mij geen makkelijk oud schaap hebben. En ik weet dat er meer mensen zo denken. Vandaar dat de zorg instellingen dicht moeten want de oudjes zijn te lastig. Denk hier eens over na en maak een plan en verenigt u. Dit slaat toch alles. Oudjes plegen meer en meer zelfmoord. Neem iemand mee want de gevangenis is nog beter en met privacy en bediening. Jezus zeg, wees niet bang lieve mensen.

Pieter
1 jaar geleden

Mensen wees niet bang, de verzorgingstehuizen zijn afgeschaft omdat jullie te lastig zijn, nu moeten de oudjes zo lang mogelijk zelfstandig wonen maar de zelfmoorden rijzen de pan uit vanwege eenzaamheid en iedere keer andere zorg aan huis. Ik zou mijn wandelstok stukslaan op iemand zijn bureau. Ik ben niet makkelijk en ik weet dat er meer mensen zijn die zo denken maar niet durven of te fatsoenlijk zijn. Wees niet bang want in de gevangenis heeft u een eigen kamer en wordt u ook bediend. Dus kom op wat kunnen ze ons nu werkelijk aandoen. De pers moet ons ook meer steunen.
Ze denken echt alles te kunnen maken tegenwoordig de grote criminelen zitten in het kabinet. Hoe en waarom zitten zei daar, door uw steun en stem. Denk eens na, kan het nog erger worden als u eens rechts zou stemmen. Laten we eens kijken wat er dan gebeurt. Na vier jaar kunt u weer terug.

Vangils
1 jaar geleden

Nou DDR moet ge zegt worden zorgen goed voor ouderen verder dikke muur arm Nederland gekkenwerk

Ger
1 jaar geleden

Je moet wel even checken bij dit tehuis of de stelling klopt. Navraag leert dat men de verwarming NIET heeft verlaagd maar alleen op de gangen. En men heeft gevraagd om de deuren sneller te sluiten voor energie besparing. Gevalletje NEP NIEUWS dus.

J e r oen
1 jaar geleden

Absurd

Te krankzinnig voor woorden

EXPLOSIEF ONDERZOEK: Ontwikkelingshulp komt terecht in belastingparadijzen

Gewoon in Nederland: Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika verdwenen uit azc’s