in

EXPLOSIEF ONDERZOEK: Ontwikkelingshulp komt terecht in belastingparadijzen

12322888094 e4fdfda090 Ontwikkelingshulp

Een wetenschappelijk artikel heeft een aardbeving in de Wereldbank teweeggebracht en wordt geassocieerd met het verrassende afscheid van chief economist Pinelopi Goldberg.

Drie onderzoekers, waaronder een econoom van de Wereldbank, hebben sterk bewijs gevonden dat de elites van arme landen aanzienlijke porties ontwikkelingshulp verzamelen en deze naar belastingparadijzen smokkelen.

Als gevolg hiervan gaan hoge betalingen voor ontwikkelingshulp hand in hand met een grote toename van saldi bij financiële instellingen in landen die bekend staan ​​om bankgeheim en discreet vermogensadvies.

Wat opvalt, is dat de kredieten altijd toenamen bij de overdracht van ontwikkelingshulp. De experts hebben een aantal alternatieve interpretaties uitgesloten.

Natuurrampen, financiële crises en burgeroorlogen hebben de ontvangende landen niet geleid tot ontwikkelingshulp in belastingparadijzen .

Onderzoekers Jørgen Juel Andersen , Niels Johannesen en Bob Rijkers vergeleken twee reeksen gegevens voor hun onderzoek : ten eerste de kwartaalbetalingen door de Wereldbank aan de 22 meest behoeftige landen, en ten tweede gegevens van de Bank voor Internationale Betalingen, die de toename van de saldi van arme landen in belastingparadijzen documenteren. ,

Het explosieve resultaat: wanneer de betaling van ontwikkelingshulp meer dan 1 procent van de economische output van het behoeftige land in een kwart bedroeg, stegen de activa in belastingparadijzen met 3,4 procent in vergelijking met de activa van landen die geen ontwikkelingshulp ontvingen.

De buitenlandse saldi van arme landen in landen die geen belastingparadijzen zijn, zijn daarentegen niet toegenomen.

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gezichtsherkenning

EU-commissaris: “Automatische gezichtsherkenning in strijd met GDPR”

55e6d3454355a814ea898675c6203f78083edbed5150734c712a78 640 bejaarden

Knettergek! Bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten wegens het klimaat