in ,

Leeft in andere wereld: Keiharde kritiek op lofzang van staatssecretaris Van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn () is het contact met de realiteit kwijt. Dat vinden verschillende organisaties en partijen die de “slachtoffers” van zijn decentralisatiebeleid vertegenwoordigen.

Te gemakkelijke conclusie

‘De staatssecretaris komt te gemakkelijk tot de conclusie dat zijn decentralisatiebeleid is opgelost. Hij leeft wat dat betreft in een andere wereld’, zegt Tweede Kamerlid Mona Keijzer (CDA). Zij ging woensdag in debat met Van Rijn over de nieuwe maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De bewindsman stuurde op 14 april een aantal evaluaties naar de Tweede Kamer. Hij stelde dat de overgang van lichte zorg en ondersteuning van het rijk naar de gemeenten naar behoren is verlopen.

Regie kwijt

Keijzer ziet dit anders. ‘Hij gaat te simpel voorbij aan de problemen. Kijk naar het persoonsgebonden budget, de dagopvang voor dementerenden, de keukentafelgesprekken, ga zo maar door. Overal stapelen de problemen zich op’. Volgens het CDA is er sprake van misleiding. ‘Van Rijn heeft belang bij een goednieuwsverhaal. Ik krijg juist signalen van de mensen in het land over slecht nieuws. De staatssecretaris is de regie kwijt’.

Allemaal voorspeld

Het CDA vindt de vakbond FNV aan haar zijde. ‘Van Rijn moet nu stoppen met die houding en snel bijdraaien’

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

Photo by Gerard Stolk ( vers la fête du Roi )


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Alleen al de signalen op FB en twitter zouden deze @mjrijn, zijn twitternaam, tot afschuw moeten dwingen. Tel hierbij op dat hij het noodzakelijk vind een ‘crisis manager’ aan te moeten stellen en je kunt niet anders dan tot de conclusie komen dat deze staatssecretaris a: Geen kennis van zaken heeft, b: geen enkele affiniteit met zorgprocessen, :c: Geen affiniteit met het nemen van regie, keten regie en d: Geen enkel gevoel voor verantwoordelijkheid.

Elke jubel in zijn richting is dan ook gewoon een aperte leugen die alleen door gelijkgestemden in stand worden gehouden. De mensen om wie het uiteindelijk gaat? Die staan enorme schade en vervolgschade te wachten. Schade die ene staatssecretaris van Rijn uiteraard afwijst in bewoordingen zoals…. ‘Ik werpe alle kritiek verre van mij…’

Kort en goed. Zou van Rijn moeten solliciteren in het gewone bedrijfsleven dan weten we in elk geval dat hij er vroeg op zijn eerste klus allang zou zijn uitgeflikkerd. Dat is een nuchter realistisch constateren. Kan iemand bij hem in de buurt mijn woorden hem even doorgeven? Nee dat dacht ik al.

#LAF!

Aanstormende catastrofe, of beter de gehele EU schrappen?

Ontsnappingsroute nieuwe ontslagwet: werknemer zónder vergoeding op straat