in , ,

Ontsnappingsroute nieuwe ontslagwet: werknemer zónder vergoeding op straat

14436125916 36d11e2405 ontslag

In de nieuwe ontslagregels zit per 1 juli een ontsnappingsroute verborgen. Bedrijven als V&D kunnen via een uitstel van betaling (surseance) personeel zónder vergoeding naar huis sturen. ‘Het is zuur dat afgedankte medewerkers hun transitievergoeding aan zich voorbij zien gaan.'

Het huzarenstuk van minister Lodewijk Asscher, de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, wordt op 1 juli verder ingevoerd, maar inmiddels zijn er al de nodige manco's naar boven gekomen. Vanuit de insolventiepraktijk komt er nu ook kritiek op de nieuwe wet, want bedrijven kunnen vrij eenvoudig onder de (versoberde) ontslagvergoeding uit komen.

Deze zogeheten transitievergoeding zal er na de zomer weliswaar voor zorgen dat het voor werkgevers goedkoper wordt om afscheid te nemen van personeel – ze hoeven ongeacht het aantal dienstjaren nog maar maximaal 1 jaarsalaris te betalen. In de wet is echter ook een nieuwe bepaling opgenomen (zie kader) waarin staat dat de transitievergoeding ‘niet verschuldigd is bij surseance of faillissement'.

Het biedt volgens experts een goedkope ontduikingsroute via surseance.

Lees verder via Follow the Money.

Photo by Robert Reukema, LLM cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8714196099 9a212b19a0 martin van rijn

Leeft in andere wereld: Keiharde kritiek op lofzang van staatssecretaris Van Rijn

8411330222 a08132cab6 rutte 2

Steeds meer rechtszaken tegen de overheid voor de rechter wegens wanbeleid