in , , ,

Leeuwarden schendt privacy van 1600 uitkeringsgerechtigden met foutieve mailing via mijnoverheid.nl

3673257072 67183c4616 overheid computer1
en ICT… stop ermee
Uitkeringsgerechtigden in Leeuwarden hebben gisteren per ongeluk de uitkeringsspecificatie van iemand anders ontvangen. Privacygevoelige informatie is dus bij de verkeerde cliënten terechtgekomen. Hoeveel foute specificaties precies zijn verzonden, wist de gemeente Leeuwarden gisteravond nog niet, maar het kunnen er maximaal 1600 zijn: zoveel uitkeringsgerechtigden hebben zich aangemeld bij mijnoverheid.nl, de digitale berichtenbox waarin mensen post van allerlei overheidsinstanties kunnen ontvangen.
Leeuwarden is sinds december aangesloten bij mijnoverheid.nl. Omdat het nu fout is gegaan, staakt de gemeente Leeuwarden de correspondentie over uitkeringen via de site.
Wethouder Harry van der Molen stelt dat de fout niet gemaakt had mogen worden. Het was überhaupt niet de bedoeling om gisteren een mailing uit te doen gaan. Waarom dat toch gebeurde, is ook onderwerp van onderzoek.
,,We onderzoeken op dit moment de precieze oorzaak van de fout. Pas wanneer deze niet opnieuw kan optreden wordt de berichtenbox weer door de gemeente Leeuwarden ingezet. We informeren deze week alle betrokkenen. Indien nodig zorgen wij er voor dat de betrokkenen de juiste specificaties ontvangen.”

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14934859783 dc4441d22f timmermans

NWO Timmermans: Nederlanders hebben geen referendum over ‘Nexit’ nodig

terugkijktip nigel farage bij ni

Terugkijktip: Nigel Farage bij Nieuwsuur