in

Leider onderzoek Chroom-6 onder vuur, hij was jarenlang als leidinggevende verantwoordelijk

5914710795 60ff863143 triest1

De persoon die door Defensie is aangesteld een onderzoek te leiden naar het gebruik van kankerverwekkende stoffen blijkt jarenlang als leidinggevende klachten erover te hebben genegeerd. Oud-medewerkers van Defensie zijn verbijsterd dat oud-luchtmachtcommandant Freek Groen is gekozen tot leider van de Taskforce die de problemen met de kankerverwekkende chroom-6 verf moet aanpakken.

Freek Groen was van 1984 tot en met 1992 een hoge leidinggevende op de vliegbasis Twenthe. Als squadron- commandant was Groen onder meer verantwoordelijk voor hangar 17, de spuiterij waar straaljagers van een nieuwe laag verf werden voorzien. Onder de leiding van commandant Freek Groen is met de giftige chroom-houdende CARC-verf gewerkt. Oud medewerker en veiligheidsfunctionaris vliegbasis Twenthe Theo Even: “Groen was eerst chef motoren, later is hij commandant technisch squadron geworden, daar vallen alle onderhoudshangars onder. De Plaatwerkerij, spuiterij, wasserij . Zo’n 200 mensen had hij de zorg en verantwoording voor als commandant.”

Onveilig en ongezond

De ventilatie in de spuitwerkplaats in hangar 17 deugde niet. Het personeel werkte in vervuilde lucht. De werksituatie was onveilig en ongezond. Dat blijkt uit rapporten van de arbeidsinspectie in handen van EenVandaag. De arbeidsinspectie waarschuwde meerdere malen en eiste verbetering van de ventilatie maar dit gebeurde niet. Uit de stukken blijkt dat de leiding het te kostbaar vond om de ventilatie te verbeteren. Dit gebeurde onder het bewind van Freek Groen.

Lees verder via EenVandaag

 

Foto via aka Jens Rost cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4410018045 4cb33ba7b9 opstelten1

Gedachte bij dit filmpje: Wat is Minister Opstelten toch een belediging voor het klootjesvolk, dat hij op zo’n positie zit

6886018624 ebc743d1d9 goede doelen1

Denk eens aan die hoge salarissen bij deze goede doelen: Steeds meer erfenissen naar goed doel