in , ,

Let op: De ING bezuinigen app, niet doen als jij wel op je privacy bent gesteld

15197104675 4fe6bec150 ing app

Ik verbaas me erover dat, als de vlag juist hangt, iedereen in Nederland en de media over elkaar heen buitelt wat betreft de privacy data van klanten die bij banken in het gevaar is terwijl inmiddels intussen:

– Opstelten gewoon tegen de rechten van de mens in, alle verkeersdata wil blijven opslaan,
– de simkaarten van jan en alleman al lang geleden gehackt en afluisterbaar zijn,
– ING Bank zachtjesaan gewoon doorgaat op de big data weg.

ING app over bezuinigen: handig bedachte data-collectie
Wat de ING betreft: die hebben een uitermate handige big-data actie lopen. Alleen hij wordt niet herkend door de media. Wat is namelijk de grootste uitdaging voor elk marketeer: hoe weet je wat de klant zoal doet als hij niet jouw produkt gebruikt?

Met de ING app 30-dagen meer geld overhouden challenge mag je bijhouden wat je zoal uitgeeft, waaraan en krijg je tips en advies hoe je dat in de perken kan houden. Daarmee doet ING een prachtige steekproef onder haar klanten en wordt voor hen duidelijk welk percentage van de betalingen ze al wel binnenboord hebben en welke betalingen nog op een andere manier worden gedaan.
Het is handig bedacht en zowel mooi meegenomen voor de klant (die kan bezuinigen) als de bank (die klantinfo krijgt die anders lastig in te kopen is).

Hallo eerder verontwaardigden… wakker blijven…!
Ik vind het slim bedacht van ING en het is ook uit hun zoektocht naar stagaires op dit gebied duidelijk dat ze full swing doorgaan op het big data pad. Om allerlei reden is dat natuurlijk ook hun goed recht, maar wat mij dan verbaasd is dat het thema privacy, als het zich in andere vormen aandient, kennelijk opeens veel minder hip en sexy is.

Wat dat betreft kon ik mij eerder deze week enorm vinden in de column van Kustav Bessems bij BNR die het ook opviel dat politici en Ministers vooral in beweging komen als er voldoende media-ophef is over onderwerpen en niet zozeer op grond van de zaak zelf.

Het is tekenend voor slappe hap democratie die we hier in dit land hebben. Politici (en soms ook media)  rennen dol achter elkaars lauwe scheten aan, slaan zich op de borst bij misplaatste stoere moties (‘geen geld meer naar Griekenland’) en missen compleet het benul om naar de bal te blijven kijken.

Lees verder via Stop de bankiers.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
article 2702914 1fc56ede00000578 906 634x422

Hoe zit het met de vrijheid van meningsvorming?

5727377665 51438a6ab9 weapons

Stof tot nadenken: Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer