in ,

Stof tot nadenken: Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

5727377665 51438a6ab9 weapons

Het Iraakse leger heeft in de provincie Al-Anbar twee Britse vliegtuigen neergehaald die wapens leverden aan de terreurbeweging . Dat heeft een hooggeplaatste beleidsmaker laten weten, zo meldt het Iraanse persbureau Fars.

“De commissie veiligheid en van het Iraakse parlement heeft toegang tot de foto's van beide Britse toestellen die zijn gecrasht terwijl ze wapens leverden aan ISIS,” zei hoofd van de commissie Hakem al-Zameli.

Hij zei dat de Iraakse om uitleg heeft gevraagd. De beleidsmaker onthulde verder dat veiligheidstroepen in de provincie Al-Anbar geregeld vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie wapens zien droppen voor ISIS-militanten in bezette gebieden.

De beleidsmaker legde uit dat het Westen de terreurbeweging steunt omdat de de chaos in de provincie in stand willen houden. Eerder haalde een Iraakse overheidsfunctionaris fel uit naar westerse landen en hun bondgenoten wegens het steunen van ISIS-terroristen in Irak. Hij onthulde dat Amerikaanse en Israëlische wapens waren gevonden in de gebieden die waren heroverd op de militanten.

“We hebben in gebieden die zijn heroverd op ISIS in de regio Al-Baqdadi wapens gevonden die zijn gemaakt in de , verschillende Europese landen en Israël,” citeerde de nieuwssite Al-Ahad hoofd van de provinciale raad van Al-Anbar Khalaf Tarmouz. Europese en Israëlische wapens werden gevonden in de handen van terroristen in het oostelijke deel van de stad Ramadi.

 

Lees verder via NineForNews.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15197104675 4fe6bec150 ing app

Let op: De ING bezuinigen app, niet doen als jij wel op je privacy bent gesteld

10817862774 f76834df4e burgemeester bats

VVD burgemeester Bats betaalde 155.000 euro om financiele klokkenluider te laten zwijgen