in

Leuker kunnen we het niet maken: Rampspoed transportsector door draai van de Belastingdienst

36605c24c38cff756d1194ce 640 euro1

Honderden transportbedrijven dreigen failliet te gaan of honderdduizenden euro’s te moeten terugstorten aan de Belastingdienst.

Erkende MBO-onderwijsinstellingen, die de afgelopen jaren vele tienduizenden beroepschauffeurs bijschoolden, voldoen in de ogen van het Ministerie van Financiën opeens niet aan fiscale eisen. Daardoor vervalt voor bedrijven het recht op de regeling Verminderdering Afdracht Loonbelasting (WVA).

“Ook bedrijven die er al een beroep op hebben gedaan worden nu plotseling geconfronteerd met immense terugvorderingen en zelfs torenhoge boetes. Bizar en de gang van zaken heeft er al toe geleid dat vele transporteurs bedragen van vele tonnen moeten terugbetalen aan de Belastingdienst”

“We schatten dat deze rampspoed de hele sector tientallen miljoenen euro’s gaat kosten. Volslagen belachelijk, want wij worden afgerekend voor een situatie waar wij zelf niets aan kunnen doen. Transporteurs stuurden chauffeurs naar MBO-opleidingen die zelfs worden aanbevolen door het minsterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6296020485 1130d59586 adhd1

ADHD’ers krijgen nog steeds op massale schaal een afgewezen medicijn voorgeschreven

9064298991 314c5b8f94 pvda1

‘Baantjescarrousel’ PvdA zet kwaad bloed bij Kamerleden