Lijkt me sterk maar wil het niet onthouden: Huidige Griekse gesprekken schijn? Drachme-naamgeving duikt op in VISA-netwerk

Waar de Griekse onderhandelaars momenteel de schijn nog hoog proberen te houden ten opzichte van de eigen bevolking blijkt er op de achtergrond net iets meer gewijzigd te zijn dan men laat uitschijnen.

Donderdagavond verscheen op internet een overschrijving van een transactie met een Visa kaart, uitgegeven door Citigroup Inc. en in gebruik door een journalist van Bloomberg. De betaling gebeurde in het Hilton Hotel in Athene voor een verblijf tussen 28 juni en 4 juli. Op zich een normale transactie en geen nieuwsitem ware het niet dat er als gebruikte munteenheid “Drachme EQ” ingevuld staat.

Net datgene wat de Griekse overheid officieel probeert te vermijden en waar er maanden over onderhandeld wordt lijkt wel degelijk al aangepast te zijn in software bij grote banken. Aangezien deze gegevens niet zelf worden ingegeven lijkt deze munteenheid reeds te bestaan op de achtergrond.

Een elektronische transactie vereist diverse partners: het VISA/Mastercard netwerk, de bank van de koper, de bank van de verkoper en de verkoper. De bank van de verkoper werkt samen met de winkel of in dit geval het Hilton Hotel. Echter in dit geval weigert Hilton de gegevens van deze bank vrij te geven wat de gehele transactie nog verdachter maakt.

Lees verder via: Burgercomité EU

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close