Loonslavernij: Arbeidskosten in Nederland nemen af, sterkste daling na Italië en Cyprus

De arbeidskosten in Nederland zijn in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,4 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

De afname ontstond ondanks een gemiddelde loonstijging van 1,9 procent. Andere kosten, zoals sociale bijdragen, lagen echter ruim 8 procent lager dan in de laatste drie maanden van 2014.loesje-slavernij-gehoorzamen1

Met de daling van 0,4 procent noteerde Nederland na Italië en Cyprus de sterkste daling van alle EU-lidstaten. Gemiddeld werd arbeid in de EU vorig kwartaal 1,9 procent duurder. Lonen stegen in doorsnee met 2 procent, de andere arbeidskosten namen met 1,4 procent toe.

De arbeidskosten stegen in de laatste drie maanden van 2015 het sterkst in Roemenië (plus 11 procent) en Tsjechië (plus 8,6 procent).

Lees verder bij de Bron: Europa Nu

Topinkomens met 5% gestegen

De topinkomens in het bedrijfsleven zijn vorig jaar met 5 procent gestegen. Doordat de bonussen met 23 procent zijn toegenomen, komt het inkomen per bestuurder uit op gemiddeld 4,4 miljoen euro (exclusief pensioenen).

Dat meldt De Volkskrant op basis van eigen onderzoek naar de beloning van de bestuursvoorzitters van AEX-bedrijven.

Bovenaan staat Nancy McKinstry, topvrouw van informatiebedrijf Wolters Kluwer, die vorig jaar 15 miljoen euro verdiende. Eenvijfde meer dan het jaar daarvoor.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Photo by quinn.anya

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Klaar Wakker schreef:

  Zolang de bevolking het allemaal wel goed vindt en zich in de luren laat leggen door Rutte en kornuiten zal er weinig gebeuren. Man en vrouw zijn dagelijks hard aan het werk.
  Kinderen staan na schooltijd vakken te vullen bij AH voor hun telefoontje. Zo druk zijn ze bezig dat ze geen tijd hebben om na te denken en te lezen hoe ze worden gebruikt als slaven.
  Vluchtelingen worden vrolijk naar binnen geharkt en zorgen er wel voor dat de lonen laag blijven.
  En zo als ze niet werken worden ze onderhouden door de burgers. Gaan ze werken dan worden ze geplukt door de elite … Leuker kan de belastingdienst het niet maken (voor de elite).
  Kosten worden lager omdat spullen in goedkoop China worden gemaakt. De enorme marges behaald door computers, machines en lage lonen komen slechts bij de multinationals terecht.
  De rijker steeds rijker en de armen (en inmiddels ook de middenklasse) steeds armer.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: