in , ,

Meer asielzoekers dan verwacht in Nederland

Het aantal vluchtelingen dat op dit moment arriveert in Nederland is iets groter dan het Centraal opvang Asielzoekers (COA) verwachtte. Vanwege het grotere aantal opent het COA half januari 2018 een extra opvanglocatie in Wageningen, waar plaats is voor driehonderd mensen.

In Nederland verblijven op dit moment 21.140 asielzoekers, aldus het COA. In de centrale opvanglocaties wachten ongeveer 9000 mensen op betere huisvesting. De doorstroom stagneert omdat er lang moet worden gewacht op een gewoon huis.

Het COA heeft volgens een woordvoerster op meer plekken buffers om extra asielzoekers op te vangen als dat nodig is. De voormalige kantoren van een zuivelbedrijf aan de Bosrandweg in Wageningen stonden sinds eind 2016 al klaar om asielzoekers te huisvesten. De locatie werd echter niet in gebruik genomen omdat het aantal vluchtelingen afnam.

De locatie in Wageningen is een eerste opvang waar asielzoekers terechtkomen nadat zij zich hebben aangemeld. Er is plaats voor alleenstaanden en gezinnen. Er zijn ook twintig woonunits voor mindervaliden. Voor kinderen is er een schooltje.

Het COA heeft ervoor gekozen om de locatie in Wageningen te openen, omdat die redelijk dichtbij het kantoor van de - en Naturalidatiedienst (IND) in Zevenaar is. Daar moeten de asielzoekers naar toe voor het vervolg van hun procedure. Het COA kan de opvang tot november 2021 blijven gebruiken.

Veruit de meeste asielzoekers in Nederland zijn op dit moment afkomstig uit Syrië.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prof Droogkloot
3 jaren geleden

Deze mensen zijn gevlucht omdat de USA en in mindere mate ook de EU verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden in Irak, Libie, Syrie, Afganistan. Al dan niet via false flag operaties. Dus huurlegers om de boel op te stoken tegen de zittende regering. De USA is daar meester in en heeft meer dan 60 jaar ervaring. De reden dat zij daar zitten is niets minder dan crimineel namelijk financieel gewin voor banken en criminele wapenindustrie (Khazarische maffia).
De USA en de EU hebben helemaal niets te zoeken in het MIdden Oosten en moeten zo snel mogelijk naar huis. Het is de hoogste tijd dat de verantwoordelijken in USA en EU worden opgepakt en worden veroordeeld. Lees ook http://www.benjaminfulford.net

Joop
Antwoord aan  Prof Droogkloot
3 jaren geleden

Wat niet in onze media komt te staan :is dat de Israeliers “mee” bombarderen in Syrie etx

Jip
3 jaren geleden

De financierder Soros

Sator
3 jaren geleden

10-Talle miljoenen “niet Europese” burgers stromen Europa Massaal binnen – waardoor miljoenen Eu burgers in de bedelstand zijn geraakt

Britse politie pakt onschuldige burgers op door fouten met ip-adressen

Joegoslaviëtribunaal: “Er hangt dus een enorme vieze lucht rond deze instelling”