in , ,

Meer asielzoekers dan verwacht in Nederland

Het aantal vluchtelingen dat op dit moment arriveert in is iets groter dan het Centraal opvang (COA) verwachtte. Vanwege het grotere aantal opent het COA half januari 2018 een extra opvanglocatie in Wageningen, waar plaats is voor driehonderd mensen.

In Nederland verblijven op dit moment 21.140 asielzoekers, aldus het COA. In de centrale opvanglocaties wachten ongeveer 9000 mensen op betere huisvesting. De doorstroom stagneert omdat er lang moet worden gewacht op een gewoon huis.

Het COA heeft volgens een woordvoerster op meer plekken buffers om extra asielzoekers op te vangen als dat nodig is. De voormalige kantoren van een zuivelbedrijf aan de Bosrandweg in Wageningen stonden sinds eind 2016 al klaar om asielzoekers te huisvesten. De locatie werd echter niet in gebruik genomen omdat het aantal vluchtelingen afnam.

De locatie in Wageningen is een eerste opvang waar asielzoekers terechtkomen nadat zij zich hebben aangemeld. Er is plaats voor alleenstaanden en gezinnen. Er zijn ook twintig woonunits voor mindervaliden. Voor kinderen is er een schooltje.

Het COA heeft ervoor gekozen om de locatie in Wageningen te openen, omdat die redelijk dichtbij het kantoor van de - en Naturalidatiedienst (IND) in Zevenaar is. Daar moeten de asielzoekers naar toe voor het vervolg van hun procedure. Het COA kan de opvang tot november 2021 blijven gebruiken.

Veruit de meeste asielzoekers in Nederland zijn op dit moment afkomstig uit .

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse politie pakt onschuldige burgers op door fouten met ip-adressen

Joegoslaviëtribunaal: “Er hangt dus een enorme vieze lucht rond deze instelling”