in

Meest ernstige vergrijpen in NL: NOS studio inlopen met plastic pistool en waxinelichthouder gooien

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 4 jaar tegen Tarik Z. waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De twintigjarige man die eind januari met een nepwapen het NOS-gebouw binnendrong moet ook een proeftijd krijgen van 3 jaar. De doet op 3 juli uitspraak.

Volgens de officier van justitie heeft Z. met zijn actie Nederland “in het hart geraakt”. Het OM zegt dat het een enorme impact heeft gehad op de medewerkers van de NOS en de hele , mede omdat het incident drie weken na de aanslag op het hoofdkantoor van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs was.

De zaak tegen Z. wordt vandaag inhoudelijk behandeld voor de rechtbank in Lelystad. Nu wordt ook voor het eerst duidelijk wat de gijzelnemer met zijn daad wilde bereiken. Z. zegt dat hij het Nederlandse volk wilde waarschuwen voor de “fundamenten van het huidige monetaire systeem”.

Ook zou de NOS zich schuldig maken aan “grootschalige manipulatie” en daarom was het achtuurjournaal een logische plek voor om zijn verhaal te doen.

De advocaat van Z. voerde op dat de media wel degelijk manipuleren en gaf daar enkele voorbeelden van. Zo noemde hij de militair met het knuffelbeertje in Oekraïne na de ramp met vlucht MH17. Ook zegt hij namens zijn cliënt dat de NOS fungeert als een inlichtingendienst die de mening van het volk kan sturen.

Lees verder via: NOS

Ter vergelijking:

Een 41-jarige Hagenaar heeft van de rechtbank in Den Haag twee jaar celstraf gekregen voor het te hardhandig heen en weer schudden van zijn zoontje van een maand oud. Het jongetje raakte hierdoor ernstig gehandicapt.

De vader werd ervan verdacht hetzelfde te hebben gedaan met zijn oudste zoon, maar hij werd hiervan vrijgesproken. Dit kind raakte ook ernstig gehandicapt door bloedingen in zijn hoofdje.

Lees verder via: NU.nl

Nog even wat meer over de waxinelichthoudergooier:

Lees verder via: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Onvoorstelbaar, gisteren kreeg Jansen steur in feite vrijspraak ondanks de vele slachtoffers. Nu voorbeeld stellen? Voor knullige actie?

John
Antwoord aan  Henny Groote
5 jaren geleden

Jansen-Steurs maakte alleen slachtoffers onder het gepeupel.
Maar kom niet aan ons geliefd koningshuis…

Twitter hekelt massaal @MinPres na fijne ramadan tweet

Bubbels op de beurs, Spaarders de sjaak