in , , ,

Met je ‘Westerse vrede’, Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: “Zullen als varkens worden afgeslacht”

flag g9ab0351c6 1920

Vooruitlopend op de vredesbesprekingen morgen, kondigt Oekraïne aan dat het nu zal beginnen met het executeren van Russische krijgsgevangenen. De Oekraïense strijdkrachten kondigden het besluit woensdagavond aan op Facebook, bericht Friatider.se.

Volgens de Kyiv Independent is de maatregel een reactie op Russische artillerie-aanvallen op Oekraïense steden. Het is waarschijnlijk ook een manier om te proberen de druk op Rusland op te voeren in de aanloop naar de vredesbesprekingen van morgen, waar Oekraïne verregaande eisen stelt.

In een officieel bericht op Facebook, dat meer dan 20.000 “likes” en slechts 33 negatieve reacties heeft gekregen, kondigen de Oekraïense strijdkrachten aan dat de executies zullen plaatsvinden, terwijl ze een provocerend geformuleerde boodschap sturen naar de Russische soldaten:

“Van nu af aan zullen er geen Russische artilleriesoldaten meer gevangen genomen worden,” schrijft het agentschap, en vervolgt:

“Dus iedere soldaat, of je nu chauffeur, commandant of lader bent, zal als varkens afgeslacht worden. Sodemieter op, want wij komen jullie halen. Bel je moeder en zeg haar dat je zult sterven. Wij zijn niet de dood, wij zijn erger!”.

“Smeken maar om genade of zeggen ‘alsjeblieft niet doden, ik geef me over’ zal niet meer werken,” laat de krijgsmacht verder in het bericht weten.

In de vredesbesprekingen morgen zal Oekraïne naar verwachting de Krim, Luhansk en Donetsk van Rusland terug eisen. President Volodymyr Zelensky heeft dit al eerder aangekondigd. Hij stelt ook eisen aan de EU, waaronder kwijtschelding van de staatsschuld van Oekraïne en onmiddellijke toetreding tot de Unie, ondanks het feit dat Oekraïne niet aan de vereisten voor lidmaatschap voldoet.

Dit is de eerste keer dat Oekraïne formeel aankondigt dat het krijgsgevangenen executeert. In het verleden zijn verschillende onbevestigde videobeelden (waarschuwing: zeer onaangename beelden) van vermeende executies door het Oekraïense Azov Bataljon consequent afgedaan als desinformatie en Russische propaganda, maar de beelden komen nu in een nieuw licht te staan.

Het nieuws van de executies heeft donderdag op Twitter bezorgdheid gewekt in de Zweedse militaire gemeenschap. De kwestie ligt gevoelig bij de Zweedse strijdkrachten, die van premier Magdalena Andersson de opdracht hebben gekregen 5.000 anti tank-raketten aan Oekraïne te leveren.

Update: Rond 6 uur ’s morgens hebben de Oekraïense strijdkrachten het bericht op Facebook bewerkt, waarbij verschillende van de hierboven weergegeven zinnen verborgen werden. Het origineel is echter nog steeds te zien in de bewerkingsgeschiedenis van het bericht.

“Nu loopt het uit de hand. Executie van krijgsgevangen is een misdaad tegen de Geneefse Conventies”

liberal 1

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
putin

Ukraine: Wat je niet wordt verteld en vooral zeker wat je al vergeten bent

war great reset

Het is je verteld in George Orwell’s 1984: Oorlog was altijd al nodig om ‘The Great Reset’ af te dwingen