in , ,

Microsoft: 71 procent van Windows 10-gebruikers stuurt volledige telemetrie door

Microsoft heeft bekendgemaakt dat 71 procent van de Windows 10-gebruikers ervoor kiest om de volledige diagnostische gebruiksinformatie door te sturen.

In april publiceerde Microsoft een gedetailleerde lijst van de gegevens die Windows 10 online doorstuurt. Ook werden er korte beschrijvingen toegevoegd van de verschillende privacyinstellingen.

In maart voerde Microsoft een wijziging door, waardoor een privacymenu werd getoond bij de installatie van de Creators Update van Windows 10.

Volgens Microsoft is de introductie van een privacydashboard op het ook positief ontvangen; het dashboard zou al door meer dan 23 miljoen gebruikers zijn bezocht. In januari voerde het bedrijf een privacydashboard in voor het besturingssysteem, na een actie van de Zwitserse privacywaakhond FDPIC.

Europese privacytoezichthouders, waaronder de startten in februari een onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens in Windows 10.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Nieuwe voorwaarden per 1 augustus: Microsoft mag je data aanpassen en heeft daar intellectuele eigendom van


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“De Googles en Facebooks zijn in staat alles te weten. Alles”

De Nederlandse Staat is een vrekkig, frauderend roofdier