in

Migrantentransport gaat weer van start! Sea-Watch 3 zet koers naar Libië en een nieuwe boot Sea-Watch 4

Screenshot Twitter

Hoewel de migrantentransportmissies van NGO’s meer dan twee maanden stil lagen, is de eerste missie inmiddels weer van start. Afgelopen zaterdag voer de ‘Sea-Watch 3’ weg uit de havenplaats Messina op Sicilië.

Inmiddels is de boot aangekomen voor de kust van Libië (zoals hier te zien is). Tegelijkertijd maakt een nieuwe boot, de Sea-Watch 4, zich ook klaar om te vertrekken.

Vanwege het coronavirus lag de migrantentransport van NGO’s tijdelijk stil. Naast het feit dat landen hun havens sloten, legde Italië ook twee NGO-schepen aan de ketting. Hierover ontstond enige commotie.

Het coronavirus had in zijn geheel een positieve invloed op de inperking van mensensmokkel. Door het sluiten van de interne grenzen in Europa, leek de illegale migratie enorm af te nemen. De verwachting was hierbij wel dat de illegale migratie weer zou starten als de grenzen opengingen.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Black Lives Matter? De hypocrisie van de Black Lives Matter beweging …

Politie onderzoekt mogelijke mishandeling en marteling hond door agenten in Duiven