in , , , ,

Miljarden winsten en toch gaan de zorgpremies en eigen risisco weer verder omhoog

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

De premies bij Menzis en CZ gaan komend jaar omhoog. Dat hebben de verzekeraars dinsdag bekendgemaakt.

De van zorgverzekeraar CZ stijgt in 2016 met 4,45 euro per maand naar 104,95 euro.Het gaat om de premie voor de meest gekozen natura basisverzekering van CZ, de CZ Zorg-op-maatpolis. Bij Menzis gaan de kosten voor de basisverzekering met 2,75 euro omhoog naar 107 euro per maand.

Het eigen risico wordt komend jaar voor iedereen 10 euro duurder, namelijk 385 euro.

Delta Lloyd verhoogt zijn premie van 102,90 euro naar 107,50 euro per maand en bij Zilveren Kruis gaan klanten 7 euro per maand meer betalen voor hun basisverzekering, namelijk 109,45 euro.

Lager

De stijgingen zijn – met uitzondering van Zilveren Kruis – lager dan de voorspelling van het . Het ministerie van kondigde tijdens Prinsjesdag aan dat de premie maandelijks met gemiddeld 7 euro zou stijgen in 2016.

“De basisverzekering wordt per 2016 uitgebreid. Daarnaast gebruiken we met elkaar meer zorg en komen er nieuwe kostbare geneesmiddelen in de verzekering”, benadrukt Zilveren Kruis in een reactie. De verzekeraar stopt naar eigen zeggen per verzekerde 11 euro per maand aan reserves in de premie, om de stijging te beperken.

Andere verzekeraars

VGZ, een andere grote zorgverzekeraar, moet zijn premies nog bekendmaken. Die verzekeraar komt daar uiterlijk donderdag mee.

 

Bronnen: Nu.nl & wijwillenhetweten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Humor: G20 Veiligheidsbreuk door….3 zwerfkatten

Schippers wil geen nationale zorgverzekeraar: kost (boven)modale inkomens koopkracht