in , , ,

Schippers wil geen nationale zorgverzekeraar: kost (boven)modale inkomens koopkracht

Het plan van de SP om de huidige om te vormen tot één nationale , kost volgens het Centraal Planbureau (CPB) 25 miljard euro. Dat antwoordde minister Edith Schippers (VVD, ) op vragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven tijdens de begrotingsbehandeling. De SP wil het huidige zorgstelsel omvormen naar een publiek stelsel met de overheid als regisseur.

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven wilde van VVD-minister Schippers weten of zij het SP-plan ‘De zorg is van ons‘ uitvoerbaar acht. Het alternatieve zorgplan van de SP gaat uit van een centrale rol voor de overheid, dus zonder .

Artsen gaan in het SP-plan ‘weer samenwerken in plaats van concurreren'. Het verfoeide eigen risico is verleden tijd, net als de commerciële zorgverzekeraars. Bovendien dekt de basisverzekering bij de SP weer de tandarts voor volwassenen, fysio en ggz. Enig puntje is de prijs.

image-2015-11-11(2)Schippers antwoordde dat het plan niet is getoetst op uitvoerbaarheid, maar dat ‘als het uitvoerbaar is', dat enkel is ‘tegen een hoge prijs'. ‘De collectieve zorguitgaven stijgen met het SP-plan fors en (boven)modale inkomens leveren daarvoor een flink deel van hun in. In de plannen van de SP wordt werken voor veel mensen dan ook minder lonend, waardoor de werkgelegenheid volgens het Centraal Planbureau (CPB) structureel lager zal uitvallen'. Niet te betalen dus, vindt Schippers.

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Miljarden winsten en toch gaan de zorgpremies en eigen risisco weer verder omhoog

PvdA en D66 blokkeren referendum over TTIP