Schippers wil geen nationale zorgverzekeraar: kost (boven)modale inkomens koopkracht

Het plan van de SP om de huidige zorgverzekeraars om te vormen tot één nationale zorgverzekeraar, kost volgens het Centraal Planbureau (CPB) 25 miljard euro. Dat antwoordde minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) op vragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven tijdens de begrotingsbehandeling. De SP wil het huidige zorgstelsel omvormen naar een publiek stelsel met de overheid als regisseur.

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven wilde van VVD-minister Schippers weten of zij het SP-plan ‘De zorg is van ons‘ uitvoerbaar acht. Het alternatieve zorgplan van de SP gaat uit van een centrale rol voor de overheid, dus zonder marktwerking.

Artsen gaan in het SP-plan ‘weer samenwerken in plaats van concurreren’. Het verfoeide eigen risico is verleden tijd, net als de commerciële zorgverzekeraars. Bovendien dekt de basisverzekering bij de SP weer de tandarts voor volwassenen, fysio en ggz. Enig puntje is de prijs.

image-2015-11-11(2)Schippers antwoordde dat het plan niet is getoetst op uitvoerbaarheid, maar dat ‘als het uitvoerbaar is’, dat enkel is ‘tegen een hoge prijs’. ‘De collectieve zorguitgaven stijgen met het SP-plan fors en (boven)modale inkomens leveren daarvoor een flink deel van hun koopkracht in. In de plannen van de SP wordt werken voor veel mensen dan ook minder lonend, waardoor de werkgelegenheid volgens het Centraal Planbureau (CPB) structureel lager zal uitvallen’. Niet te betalen dus, vindt Schippers.

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Feniks schreef:

  Schippers is een asociale neocon
  maar dat weet iedereen allang.
  schippers is niet voor mensen,
  ook dat weet iedereen allang.

 2. Cor schreef:

  Als u een Zorgverzekeraar belt = krijgt u een Robot achtige medewerker aan de phone.
  Die medewerker handelt volgens het moment van nu, volgens een vast patroon en over 1 onderwerp van “NU:.
  Dit betekend dat die medewerker niets meer mag raadplegen [geen historie etc over u].
  .
  Gevolg : het gesprek loopt volledig vast. En beller schiet in de stress -en heeft nog niet het juiste antwoord.
  Medewerkers mogen niet meer zelf na / denken. Aan het einde loopt zo’n gesprek ook vast Zoals bv. Bij een slotvraag :
  .
  Hebt u toch een vraag welke niet direct met onderwerp van doen heeft – dan krijgt u steevast bij elke verzekeraar als ant woord :
  .
  “” ik snap u vraag niet -of wat bedoeld u” !!!

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: