in ,

Minima wonen steeds vaker rechteloos op antikraakcontract, veel plichten en geen rechten

5699378685 367d2aedf1 antikraak1

Sinds kraken in 2010 werd verboden is de leegstandindustrie explosief toegenomen, waardoor nu tienduizenden mensen vrijwel rechteloos wonen op antikraakcontracten.

Nederland telt inmiddels zeventig leegstandbeheerders. Die hebben zich ontwikkeld tot multinationals. De omzet van marktleider Camelot is in een paar jaar tijd verzesvoudigd.

Ondanks de gebrekkige bescherming die de huurders hebben zijn antikraakbureaus populair bij overheden, woningcorporaties en bedrijven. Antikraak betekent voor hen de goedkoopste vorm van beveiliging, schrijft De Groene Amsterdammer.

De rijksoverheid heeft tweehonderd kantoren, kazernes en andere gebouwen in beheer gegeven bij antikraakbureaus en de grootste gemeenten samen zo’n negenhonderd. De vijf grootste woningcorporaties komen uit op elfhonderd woningen.

Wie via een antikraakbureau woont, betaalt weliswaar weinig huur maar moet in ruil daarvoor veel rechten inleveren. Zo kan hij binnen een korte tijd uit zijn woning worden gezet en kan zijn woning ieder moment worden gecontroleerd door de beheerder. Er kunnen boetes worden uitgedeeld voor troep in huis en vrouwelijke bewoners kan worden gevraagd of ze zwanger zijn, omdat antikraakbewoners geen kinderen mogen hebben.

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via BAMCorp cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zv 584x3401

Verzekeraars worden rijk van zorgverzekering, miljarden euro’s verdient over onze ruggen

5619151152 6bedfae222 ondernemer1

Denk niet dat de bank je vriend is