in

Minister Ollongren past briefstemmen aan: Afgekeurde poststemmen tellen tóch mee

De werkwijze van het tellen van briefstemmen wordt aangepast nadat veel stemmen ongeldig bleken te zijn. Ook zijn de al uitgebrachte stemmen niet verloren gegaan.

“De enveloppen die terzijde zijn gelegd zullen vanaf vandaag op nieuwe instructie worden gecheckt op de stempas”, vertelt demissionair minister Kasja (Binnenlandse Zaken) in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Degenen die een geldige stempas hebben zullen vanaf morgen mee kunnen worden geteld.”

De nieuwe procedure houdt in dat de briefstembiljetenvelop nu mag worden geopend om te zien of daar een stempas in zit. Daarna wordt gekeken of de stempas geldig is.

Als dat zo is mag de geopende envelop met stembiljet zonder controle in de stembus worden gedaan.

Veel gemeenten zijn enveloppen maandag al gaan ‘vooropenen’, legt Ollongren uit. “Dat betekent dat ze de briefstemmen die binnen zijn gekomen openen om de andere envelop eruit te halen, dus de dichte envelop met het stembiljet erin”, legt ze uit.

In veel gevallen signaleerden gemeenten dat mensen de stempas in de gesloten envelop stopten, gezamenlijk met het stembiljet. Deze stemmen moest terzijde worden gelegd omdat het briefgeheim anders geschonden werd.

De stembureaumedewerker zou dan namelijk kunnen zien op wie de stem is uitgebracht.

Sommige gemeenten hebben geconstateerd dat het wel 8 procent van  ….

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J. Onno Dekker
27 dagen geleden

Vette stembusfraude dus door deze Schwab/Gates slavin!

J. Onno Dekker
27 dagen geleden

Proefbalonnetjes of niet. Ollongren is reeds lang geleden toegevoegd om Rutte te sturen volgens de Bilderberg/nwo lijnen, ze is buitengewoon goed getraind en daardoor zeer gevaarlijk voor echte democratie. Ze is zeer succesvol geweest met het kroonjuweel referendum te laten verdwijnen. Misschien zien we die diefstal nog eens in een adellijke tiara terug in heur haar.
Stemmen per post was de fraudeformule van de zogenaamde democraten in Amerika, en als zodanig reeds lang voorbereid om de niet aan de leiband lopende Trump uit te schakelen.
Natuurlijk kunnen ouderen stemmen via een machtiging en dat is minder fraudegevoelig omdat ouderen toch merendeels nog een betrouwbare bekende hebben.
Ollongren volgt de lijn van de democraten (amerikaanse) en de macht achter de macht.
Extreme agwaan bij de komende verkiezingen is op zijn plaats. Ook peilengen zijn grosso mode bedoelt om te beinvloeden. Rutte staat voorop, laat ik maar meelopen!
Er zal gefraudeerd worden in de eindstrijd en daarom zijn SCHADUWVERKIEZINGEN
uit de partikuliere hoek nodig!
Wilt u uw kinderen onder een nog gevaarlijker dictatuur? Geen kletspraatjes in de kroeg? Dode winkelstraten? Iedere dag dezelde grijns van een teflonsmoel op het journaal? Een zwarte laars die uw voordeur intrapt om de gasten te tellen? Een gelijkgeschakelde onderwijzer die uw kinderen injecteert? Een internetboekhandel die alleen verkoopt wat u mag lezen? Rechters die onwelgevallige getuigen niet toelaten?

Fascisten wordt te veel gebruikt als scheldwoord, dat is waar. Maar nu achter het clavier roep ik luid fascisten rot op! Maar sleur svp your masters voice met je mee!

J. Onno Dekker
26 dagen geleden

Ongetwijfeld hebben Rutte en Sigrid Kaag eerst gekeken of de briefstemmers gunstig waren voor hen of niet. Daarna bleek het blijkbaar profijtelijk te zijn de ongeldige stemmen toe te staan. Openlijk beleden FRAUDE en dus ongeldige verkiezingen.
Swastika-staat ten top en verkiezingsfraude voortgezet na opiniefraude.
Lang leve de voortzetting van nazistaat binnen de EU.

Lees over de naziroots van de EU!

Amnesty wil onderzoek naar politiegeweld op Malieveld

De impact van gezichtsherkenning: Tienduizenden mensen onterecht in database politie